Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου

Με αφορμή την ανακοίνωση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο, οκτώ μήνες μετά το πάγωμα των εργασιών για την ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα και την απάντηση της Δημοτ. Αρχής η Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων τονίζει τα εξής :

Με ανακοίνωση στις 2 Οκτωβρίου 2020 λέγαμε ότι «Από το «συνεχίζονται» εντατικά οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων (δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Αναστασίου στις 8 Σεπτεμβρίου 2020), φθάσαμε σήμερα στο σταμάτησαν «οι εντατικές εργασίες», αφού, εδώ και 15 μέρες περίπου δεν κινείται φύλλο στο Στάδιο. Γραφειοκρατία – αναξιοπιστία – ανικανότητα – έλλειψη προγραμματισμού – κακή εκτίμηση των δυσκολιών του έργου;;; Ό,τι και να είναι ή και όλα μαζί πρέπει να αντιμετωπιστούν! Κύριοι της Δημοτικής Αρχής: Δώστε απαντήσεις, αφήστε τις «φιοριτούρες» και κυρίως δώστε άμεσα λύση.”

Προηγούμενα με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίναμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη για την ανακατασκευή του «ταρτάν» δεν έπαιρνε υπόψη την προτροπή μας να γίνουν εξειδικευμένες εργασίες στους εξωτερικούς διαδρόμους του στίβου – που φυσικά θα ανέβαζαν το κόστος – καθώς η προϋπάρχουσα υποδομή που έγινε πολλά χρόνια πριν για να επεκταθεί ο στίβος είχε εμφανή σημάδια αποσάθρωσης σε βαθμό επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των των αθλητών. 

Εδώ είναι και το κρίσιμο σημείο στην υπόθεση που ο κ. Παπαστεργίου υποτίμησε, αδιαφορώντας όχι μόνο για την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και των ανθρώπων του στίβου, προπονητών, αθλητών, παραγόντων κ.λπ. 

Με τις πρώτες εργασίες αποξύλωσης του παλιού και φθαρμένου ελαστικού τάπητα και αφού το έργο είχε δημοπρατηθεί και είχε εγκατασταθεί εργολάβος, αναδείχθηκαν τα σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα. Τότε η Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση για συμπληρωματική σύμβαση ώστε να γίνουν οι πρόσθετες εργασίες. 

Όμως συμπληρωματική σύμβαση 90.000€ σε μια μελέτη 330.000€ δεν είναι και τόσο «φυσιολογική» γι αυτό και ο επίτροπος θεώρησε ότι πρέπει η μελέτη να γίνει εξαρχής. Ζήσε Μάη μου …να φας τριφύλλι. 

Η μεγάλη ευθύνη του κ. Δημάρχου ως πολιτικού προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και η γενικότερη «πρεμούρα» της Δημοτικής Αρχής να αναδείξει επικοινωνιακά ότι παράγεται έργο στο Δήμο μας είχαν σαν αποτέλεσμα να έχουμε την σημερινή τραγική εικόνα του σταδίου, όπου το μισό μέρος του στίβου καλύπτεται με το παλιό και φθαρμένο ταρτάν και το άλλο μισό με την καινούρια άσφαλτο. Όπως λέει και ο λαός μας «μισό σκυλί, μισό ζαγάρι». Όμως σε μια τέτοια διαμορφωμένη κατάσταση αυτοί που την «πληρώνουν» είναι οι αθλητές, φοιτητές, σύλλογοι, σχολές, απλοί αθλούμενοι.

Αντίστοιχη υποτίμηση των ιδιαίτερων δυσκολιών που αφορούσαν εξειδικευμένες εργασίες, αποτυπώθηκε και στη μελέτη ανακατασκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, με αποτέλεσμα να έχουν πληρώσει συμπληρωματικά οι δημότες για την αποπεράτωση των εργασιών, άμεσα από τους «ίδιους» πόρους του Δήμου, ποσά αντίστοιχα σχεδόν με την κατά τα άλλα χρηματοδότηση του έργου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!!

Τέλός, για μια φορά ακόμη απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων του κλασικού αθλητισμού  που αφορά στην εγκατάσταση φυσικού αερίου στην κλειστή αίθουσα «Γ. Τσιάντας» για να μην «ξεπαγιάσουν» για έναν ακόμη χειμώνα όσοι χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο. 

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, δώστε άμεσα λύση και αφήστε τα παχιά λόγια και τις δικαιολογίες.

Λαϊκή Συσπείρωση

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia