Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Τρικάλων στο δημοτικό συμβούλιο

Για μια σειρά θέματα, πραγματοποίησαν παρεμβάσεις δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 20 Απρίλη 2021.

Για τις εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ:

Με αφορμή το νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, ο Γιώργος Καΐκης επανέφερε στη μνήμη των δημοτικών συμβούλων τη θυελλώδη συνεδρίαση στις 22 Οκτώβρη 2020, στην οποία η Λαϊκή Συσπείρωση με ψήφισμά της ζητούσε από το σώμα να εκφράσει την αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργούσε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Ήταν η εποχή που η Δημοτική  αρχή βρισκόταν σε κλίμα ευφορίας λόγω του επικείμενου διορισμού ως προέδρου του ΚΕΘΕΑ του κ. Λιάπη.

Ήταν η συνεδρίαση που έγινε μεγάλη προσπάθεια από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να αποδομήσουν τον πραγματικό στόχο της κατάργησης του αυτοδιοίκητου, χρησιμοποιώντας συκοφαντικά στοιχεία που αφορούσαν τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έλεγε τότε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάργηση του αυτοδιοίκητου αποσκοπεί στην απαξίωση του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και της μεθοδολογίας του ως Θεραπευτική Κοινότητα, θεραπεία χωρίς υποκατάστατα».

Αυτό αποδεικνύεται και τώρα με τον νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια με την κυριαρχία της πολιτικής που θέλει τα «στεγνά» προγράμματα τουλάχιστον υποβαθμισμένα ή, ακόμα καλύτερα, εξαφανισμένα.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το ΚΕΘΕΑ κάνει κατ΄ εξοχήν θεραπεία, βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους και να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία. Με ανησυχία διαβάζουμε λοιπόν στο προσχέδιο νόμου να αναφέρεται η «μείωση βλάβης» ως αυτοτελής σκοπός του ΚΕΘΕΑ.

Τελικά φαίνεται ποιος έλεγε αλήθεια, και τότε και τώρα, γι αυτό και συνεχίζουμε να απαιτούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ.

Για την κατάσταση στο ΚΕΠ του Δήμου:

Μεταφέρθηκε  η ανησυχία των εργαζομένων του Δήμου που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του, αφού ο τεράστιος όγκος δουλειάς που προκύπτει και από τη μεταφορά υποθέσεων άλλων δημόσιων υπηρεσιών (λόγω πανδημίας), προκαλεί συχνά εκνευρισμό στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επομένως, η ενίσχυση του ΚΕΠ με προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών, πρέπει άμεσα να απασχολήσει τη Δημοτική αρχή. 

Για το στρατόπεδο «Παπαστάθη» και την πλατεία της ΔΕΗ:

Για μια ακόμη φορά τέθηκαν ερωτήματα για τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής αναφορικά με το χώρο του στρατοπέδου «Παπαστάθη» (ανταλλαγή εκτάσεων με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας κ.ά.) στην προοπτική να αποδοθεί στο Δήμο και κατ΄ επέκταση στην ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών ως χώρου αναψυχής και αθλητισμού.

Ο Γ. Καΐκης τόνισε ότι αποτελεί διαχρονική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης μια τέτοια αξιοποίηση του στρατοπέδου, που ενισχύεται από το γεγονός ότι βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, συνδέεται με άλλους αθλητικούς χώρους, όπως το Δημοτικό Στάδιο, το κλειστό Γυμναστήριο, το Κολυμβητήριο και γενικότερα με το πάρκο του Αη Γιώργη, αποτελώντας έναν  ιδιαίτερο αθλητικό και όχι μόνο «μονοπάτι». 

Ανάλογο ερώτημα αφορούσε την πλατεία της ΔΕΗ της οποίας η σημερινή άσχημη κατάσταση μόνο δυσφορία προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής. 

Για το Αθλητικό Κέντρο Πυργετού:

Επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Δήμου, ώστε ο διαμορφωμένος χώρος για περπάτημα και τρέξιμο στο πάρκο του Αθλητικού Κέντρου να επισκευασθεί, αφού η τωρινή του κατάσταση θυμίζει «καλντερίμι» που δεν ευνοεί την απρόσκοπτη και ασφαλή χρήση του από εκατοντάδες δημότες που το χρησιμοποιούν καθημερινά. 

Επίσης, τονίστηκε η απαίτηση των αθλουμένων για τοποθέτηση αθλητικών οργάνων, που βοηθούν στη γενικότερη εκγύμναση, όπως και την τοποθέτηση ξύλινων στεγάστρων (κιόσκια) που πάντα χρειάζονται σε τέτοιους χώρους. 

Τέλος, ο Γ. Καΐκης αναφέρθηκε στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το «Καστρακίδειο», κτίριο που φιλοξενεί το Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων. Δεν αποτελούν  τιμή για το Δήμο τα εμφανή σημεία πεσμένων σοβάδων και εκτεταμένης υγρασίας, τονίζοντας ότι χρειάζονται άμεσα επισκευαστικές ενέργειες.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Δ. Γκολοβράντζας με επισημάνσεις του ανέδειξε ζητήματα που αφορούν :

  • Στη εγκατάληψη του 8ου Δημοτικού Σχολείου στα Κουτσομύλια με την αυλή του να έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης, γεμάτη χόρτα και το στέγαστρό του να έχει σαπίσει και να καταρρέει.
  • Στις παρεμβάσεις στην περίφραξη του 7ου Λυκείου, καθώς και στην πλακόστρωση των πεζοδρομίων της οδού Αργοναυτών. 
  • Στον προγραμματισμό για τη σύνδεση του 4ου Γυμνασίου με το Φυσικό Αέριο.
  • Στον έλεγχο, στη συντήρηση και στον καλλωπισμό της πεζογέφυρας στην οδό Κουτσομυλίων, όπως και στην ασφαλτόστρωση ασφαλτοστρωθεί του κεντρικού δρόμου και στη συντήρηση των μικρών οδών.
  • Στη χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου για την κάλυψη των αναγκών του ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής» του πολιτισμού. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia