Παρουσίαση του βιβλίου “Η Καρδιά και τα όπλα”

Ιστορικό μυθιστόρημα

Οι εκδόσεις Σταμούλη και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Δημήτρη Καρακουση Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.30 στα Τρίκαλα στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη.

Ομιλητές:

1.            Παδιός Δημήτρης – Δημοσιογράφος

2.            Πλεσιώτη Κωνσταντίνα – Φιλόλογος

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αποστολίδης Κοσμάς – Πρόεδρος  της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τραγούδι: Καλλιάρα ΔήμητραΜουσικός

Με την υποστήριξη:

Βιβλιοχαρτοπωλείο Παπαγιάννη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Οι Εκδόσεις Σταμούλη με χαρά παρουσιάζουν το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Καρακούση Η καρδιά και τα όπλα, που πραγματεύεται τα δραματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας από το 1919 μέχρι το 1922.

Ο Ανέστης, ένας νεαρός πολεμικός ανταποκριτής φτάνει από την Αθήνα στην Σμύρνη την άνοιξη του 1919. Εκεί δίνεται ολόψυχα στον αγώνα για την απελευθέρωση των αλύτρωτων πατρίδων. Τρία ολόκληρα χρόνια ζει στη μαρτυρική Ιωνία και βιώνει τους αιματηρούς αγώνες και τις ελπίδες της Μικρασιατικής Εκστρατείας.Να όμως που πλάι στις ομοβροντίες των όπλων ηχεί και η ανθρώπινη καρδιά! Ο Ανέστης ερωτεύεται τη Μυρσίνη, κι ας τη διεκδικεί και ο Ταλίν! Ένας χείμαρρος από γεγονότα, αποκαλύψεις κι εκπλήξεις μοιάζει να τους συνεπαίρνει. Η ζωή κρύβει τόσα μυστικά, μα και τόσες αλήθειες…

Ένα πραγματικά καθηλωτικό μυθιστόρημα, που μένει πιστό στην ιστορική αλήθεια και καταφέρνει να συναρπάσει τον αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας σελίδες του. Ο συγγραφέας κατάφερε να αποτυπώσει μέσα από τις ιστορίες των πρωταγωνιστών, όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν της τραγικής καταστροφής της Σμύρνης σημαδεύοντας ανεξίτηλα την ιστορία του ελληνισμού. Μας μεταφέρει στο τότε, διατηρώντας ζωντανή την μνήμη και την ελπίδα όλων των ξεριζωμένων. Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, το μυθιστόρημα του Δημήτρη Καρακούση είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων των εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, sales@stamoulis.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia