Περιβαλλοντικά οφέλη από τον νέο βιολογικό των Τρικάλων

Με το μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Τρικάλων, ενισχύονται τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος στον Δήμο Τρικκαίων. Η ΔΕΥΑΤ, με προϋπολογισμό 3.410.000€ ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και πλέον, τα έργα ξεκίνησαν, 32 χρόνια μετά τον πρώτο βιολογικό καθαρισμό στα Τρίκαλα.


Πρόκειται για τα «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ε.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» που αφορούν σε αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του βιολογικού καθαρισμού.
Το εργοτάξιο επισκέφθηκαν την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου. Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, αφού, όπως τόνισαν, το περιβάλλον προστατεύεται και οι καταναλωτές απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες.
Τα έργα αυτά δίνουν νέα ώθηση στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, σχεδόν διπλασιάζοντας την απόδοσή του.


Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς κτηρίων, δεξαμενών και φρεατίων, αποκατάσταση βλαβών, μονώσεις δεξαμενών, καινούριο Η/Μ εξοπλισμό, νέες μεταλλικές σωληνώσεις, νέα θυροφράγματα, υπερχειλιστές, μεταλλικές κατασκευές , κιγκλιδώματα, , καλώδια, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, κατασκευή μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας, σε συνδυαστική λειτουργία με την υφιστάμενη χλωρίωση. Το έργο είναι συνεχιζόμενο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021, διευρύνοντας την προστασία του περιβάλλοντος.
Πριν το έργο αυτό, ολοκληρώθηκε το απαραίτητο για τα κτήρια έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΧΙΚΗΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ Ε.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ». Με ίδιους πόρους (σχεδόν 140.000€) το έργο αφορούσε σε ανακατασκευή κτηρίων του βιολογικού, ώστε να είναι περισσότερο ανθεκτικά. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia