Περιβαλλοντικός συντονισμός στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Τις πρώτες περιβαλλοντικές δράσεις αναμένεται να αναλάβει από την ερχόμενη άνοιξη ο Δήμος Φαρκαδόνας και η αρμόδια Αντιδημαρχία σε θέματα περιβάλλοντος.

Το μεσημέρι της Παρασκευής στο δημαρχείο Φαρκαδόνας συγκαλέστηκε σύσκεψη από το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Σακελλαρίου και την αρμόδια σε θέματα Περιβάλλοντος, αντιδήμαρχο κα Ελένη Στεργίου-Μπότη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για τα μελλοντικά βήματα, που θα ακολουθήσει ο Δήμος και θα σχετίζονται με περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις καθώς επίσης και ενέργειες για τον καλλωπισμό των δημόσιων χώρων.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαρκαδόνας κ.κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος, Σπύρος Αγναντής και Βαγγέλης Κοσμάς, ενώ προσκλήθηκαν και οι πρόεδροι των χωριών για να καταθέσουν τις απόψεις, όπως και να υποδείξουν σημεία, τα οποία χρίζουν επεμβάσεων. Το παρών έδωσε και ο εκπαιδευτικός του γυμνασίου Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Μουγγός, ο οποίος εξέφρασε την διάθεση εκπαιδευτικών και γονιών να συνδράμουν εθελοντικά σε οποιαδήποτε περιβαλλοντική πρωτοβουλία αναπτυχτεί.

Κυρίαρχος στόχος του Δήμου και της Αντιδημαρχίας σε θέματα Περιβάλλοντος, η διεξαγωγή δεντροφύτευσης σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας. Μάλιστα ζητήθηκε από τους παρόντες προέδρους να υποδείξουν σημεία στα χωριά τους, που χρίζουν καλλωπισμού και δεντροφυτεύσεων. Οι πρόεδροι με τη σειρά τους θα μεταφέρουν τις επόμενες ημέρες τις προτάσεις τους στα τοπικά συμβούλια, ώστε να ληφθούν αποφάσεις ενώ βάσει των προτάσεων που θα ακολουθήσουν θα συνταχτούν μελέτες για την διενέργεια των δεντροφυτεύσεων.

Ο Δήμος για την επίτευξη του στόχου έχει έρθει σε επικοινωνία με το Δασαρχείο, ενώ Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένει στη Φαρκαδόνα την επίσκεψη στελέχους προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες κατευθύνσεις.

Τόσο ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, όσο και η αντιδήμαρχος κα Ελένη Στεργίου – Μπότη, με την έναρξη των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών αναμένεται να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους δημότες του Δήμου, αλλά κυρίως στους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά και εθελοντικά στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, προκειμένου όλοι και ο καθένας ξεχωριστά να γίνουν κοινωνοί της προστασίας του φυσικού πλούτου και ευρύτερα του περιβάλλοντος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia