Περιοδεία της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ στο Ζάρκο Φαρκαδόνας

Για δεύτερη ημέρα παραμένουν στους δρόμους οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Ζάρκου του δήμου Φαρκαδόνας , του χωριού με τις μεγαλύτερες ζημιές στο νομό Τρικάλων , μετά τον ισχυρό σεισμό με επίκεντρο τις γειτονικές περιοχές του νομού Λάρισας. Σοβαρές είναι οι καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες , καθώς και στο 4/θέσιο  δημοτικό σχολείο του χωριού, ενώ δεκάδες ήταν αυτοί που πέρασαν το κρύο βράδυ , αναζητώντας προστασία στις πρόχειρες στρατιωτικές σκηνές , σε αυτοκίνητα ακόμα και μέσα σε οικιακό θερμοκήπιο! Επίσης , αρκετοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους «συνοδεία» με τον τρόμο των συνεχόμενων μετασεισμών μη αντέχοντας την παραμονή στο ύπαιθρο! Οικογένειες σε πραγματική απόγνωση μη έχοντας «που την κεφαλή κλίνη» , αναμένοντας την επιθεώρηση των σπιτιών , που προχωρά με αργούς ρυθμούς , αφού στο χωριό βρισκόταν ένα κλιμάκιο μηχανικών που έπρεπε να ελέγξει τουλάχιστον αρκετές δεκάδες  σπίτια. Ταυτόχρονα θέμα ελάχιστου χρόνου είναι να εμφανιστούν συνθήκες «υγειονιομικής βόμβας»  , αφού  δεν έχουν έρθει ακόμη χημικές τουαλέτες, ενώ δε διατίθενται μάσκες, αντισηπτικά κλπ.

Αυτή την εικόνα της ανεπαρκούς αντιμετώπισης  των σοβαρών προβλημάτων διαπίστωσε κλιμάκιο της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ που πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, με επικεφαλής τον Σωτήρη Σωτηρόπουλο , γραμματέα της ΤΕ και τον Αλέκο Νταούλα μέλος της ΤΕ, μεταφέροντας τη στήριξη του Κόμματος στους σεισμόπληκτους και αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσής τους για να διασφαλιστούν αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών και οικονομικής στήριξης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων σημείωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να φροντίσει για να αποκατασταθούν άμεσα ό,τι ζημιές υπάρχουν στα σπίτια των κατοίκων, να ελεγχθούν τα κτίρια, να στεγαστεί ο κόσμος, να εξασφαλιστεί η σίτιση , η  ένδυση και υγιεινή όσων έχουν ανάγκη, η λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ακόμα επισήμανε πως πρέπει να μπει επί τάπητος για ακόμα μια φορά το θέμα της πρόληψης για τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης, για να μη μετράει ο κόσμος συνεχώς τις πληγές του.

Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ – Τρίκαλα 04/03/2021

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia