Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ολοκληρώνεται το φράγμα Ληθαίου

Δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα συνοδά έργα για την εύρυθμη λειτουργία του φράγματος Ληθαίου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου. Το επόμενο διάστημα δημοπρατούμε ένα έργο με το οποίο εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του μεγάλου και σημαντικού έργου με το οποίο θα αρδεύονται περίπου 15.000 στρέμματα στην περιοχή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. Τα έργα παραγωγής είναι έργα ζωής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν την ολοκλήρωση υπερχειλιστή (υπερχειλιστής , γέφυρα, λοιπές εργασίες ανωδομής), της στεγάνωσης στην περιοχή συναρμογής του μανδύα στεγάνωσης και της πλίνθου, την κατασκευή αγωγών υδροληψιας και εκκένωσης με χαλυβδοσωλήνες, την κατασκευή του συστήματος ρύθμισης οικολογικής παροχής, τη μελέτη και κατασκευή συστήματος καθοδικής προστασίας του δικτύου των χαλυβδοσωλήνων, την τοποθέτηση του θυροφράγματος στον αγωγό εκτροπής, την  προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού του κέντρου ελέγχου μετρήσεων και του κτιρίου ελέγχου, την προμήθεια και τοποθέτηση του αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού, την προμήθεια και τοποθέτηση μονάδας αδιάλειπτης  (οικολογικής) παροχής, τον  ηλεκτροφωτισμό του φράγματος και την κατασκευή της ηλεκτρικής εγκατάστασης του έργου εκκένωσης του φράγματος. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που αφορούν την έμφραξη του φράγματος και την πλήρωση του ταμιευτήρα συνολικού προϋπολογισμού  1.950.000 ευρώ. Το φράγμα βρίσκεται ΒΑ του οικισμού Θεόπετρα και κατασκευάζεται σε απόσταση περίπου 6km από τον οικισμό της Νέας Ζωής, στον ποταμό Ληθαίο, σε υψόμετρο κοίτης περίπου +300(m). Με το φράγμα δημιουργείται ταμιευτήρας αποθήκευσης του απορρέοντος νερού του ποταμού, το οποίο θα χρησιμεύσει για την άρδευση των κατάντη γεωργικών εκτάσεων των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia