Περιφέρεια: Ξεκινά η βελτίωση του δρόμου προς την Ι.Μ. Αγίου Προκοπίου Πύλης

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Ιερά Μονή Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου του Δήμου Πύλης, σε συνολικό μήκος περίπου 800 μέτρων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες ξεκινάμε το επόμενο διάστημα ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για έργο ουσίας που βελτιώνει το δρόμο που οδηγεί προς το Μοναστήρι του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου. Ενισχύουμε την άνετη πρόσβαση των επισκεπτών και προσκυνητών σε μια ιστορική μονή που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και σύμφωνα με τις πηγές είναι από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική στην Ελλάδα Μονή που είναι αφιερωμένη στο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Προκόπιο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Χωματουργικά:

Θα εκτελεστούν εργασίες διάνοιξης τάφρου όπου απαιτείται για την βελτίωση της απορροής όμβριων. 

 Τεχνικά έργα:   

Σε μήκος που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία, θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος. 

Οδοστρωσία: 

Στο προβλεπόμενο μήκος προβλέπεται να κατασκευαστεί  στρώση βάσης  μεταβλητού  πάχους.  Επίσης θα κατασκευαστούν ερείσματα σε όλο το μήκος  της οδού. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia