Πιστοποιητικό αριστείας για το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων έλαβε μία σημαντική διάκριση, το Πιστοποιητικό Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΙΚΥ, που είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού των προγραμμάτων Erasmus+.

Το Πιστοποιητικό Αριστείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση απονέμεται στους φορείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν θετική αξιολόγηση περισσότερο από 85% σε 3 ευρωπαϊκά προγράμματα κατόπιν ελέγχων από το ΙΚΥ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ήταν το μόνο πανελλαδικά που πέτυχε αυτή την διάκριση.

Από το 2006 που ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα Comenius, το 2015 που απονεμήθηκε ο Χάρτης Κινητικότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, το 2020 που απονεμήθηκε η Διαπίστευση Erasmus+, επίσης στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, και όλα τα ενδιάμεσα χρόνια υλοποιήθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργάστηκε με περισσότερους από 70 οργανισμούς, σχολεία και πανεπιστήμια από 20 χώρες.

Επίσης μετακινήθηκαν, είτε στα πλαίσια ανταλλαγών μαθητών, είτε στα πλαίσια κατάρτισης εκατοντάδες μαθητές και πολλοί καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. Μόνο κατά την φετινή σχολική χρονιά 2022-23 προβλέπεται να μετακινηθούν 60 περίπου μαθητές για προγράμματα κατάρτισης 14 ημερών στο εξωτερικό και 30 περίπου μαθητές σε προγράμματα ανταλλαγών.

Για την επιτυχία αυτή αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές που λειτούργησαν υποδειγματικά, καθώς και στους καθηγητές, οι οποίοι με πολύ κόπο, προσπάθεια και επαγγελματισμό οργάνωσαν  όλα αυτά τα προγράμματα Erasmus+ τα προηγούμενα χρόνια.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θα συνεχίσει να κάνει κινήσεις εξωστρέφειας που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική εκπαίδευση και με τις δραστηριότητες κινητικότητας να δίνει ευκαιρίες κατάρτισης στους μαθητές, επιδιώκοντας την ανάπτυξή τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia