ΠΜΣ Τρικάλων: «Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται!»

Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται!

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Προσυγκέντρωση του σωματείου μας 11:30 στο άγαλμα του Ασκληπιου.

Το σύστημά τους είναι με αίμα ποτισμένο…

Ένα σύστημα που στο βωμό του κέρδους οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν αξία.

Ένα σύστημα που εδώ και χρόνια απαξιώνει την τέχνη μας. Δύο χρόνια πριν το παράρτημα Τρικάλων σε κινητοποίηση έγραφε σε πανό  “Δεν χωράμε πια στο σύστημα αυτό,

Θεό έχει το κέρδος, την τέχνη μας εχθρό”.

Για αυτό το κέρδος, το κέρδος των λίγων, βλέπουμε καθημερινά την τέχνη μας να απαξιώνεται. Τα πτυχία μας  να υποβαθμίζονται, επαγγελματικά δικαιώματα να καταργούνται, φυσικά στα πρότυπα και στην πολιτική που προωθεί εδώ και χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό το κέρδος θρηνήσαμε χιλιάδες νεκρούς το διάστημα της πανδημίας, σε ένα σύστημα όπου η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας σε χώρους εργασίας, άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και από την άλλη έδινε επιδοτήσεις σε ιδιωτικές κλινικές.

Για αυτό το κέρδος θρηνήσαμε 57 νεκρούς στα Τέμπη, όπου παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων, οι κυβερνήσεις δεν έλαβαν κανένα μέτρο προστασίας.

Ένα σύστημα που σε αυτό το τριήμερο πένθος για τους νεκρούς από το έγκλημα στα Τέμπη, έφερε νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση του νερού, θέλοντας να φορτώσει επιπλέον βάρη στις τσέπες των λαϊκών οικογενειών.

Ένα σύστημα που στο τριήμερο πένθος έφερε νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση της μοναδικής δημόσιας παιδοογκολογικης κλινικής στην Ελλάδα. 

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε εμείς την απάντηση μας.

Πέμπτη 16 Μάρτη συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και στην απεργιακή κινητοποίηση.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνουμε πράξη το σύνθημα:

“Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”.

Διεκδικούμε:

〽️Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

〽️Άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφάλειας στις μεταφορές.

〽️Μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους πολιτισμού για το κοινό και τους εργαζόμενους.

Ειδικά μπροστά στην νέα θερινή σεζον απαιτούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε παραγωγές Δήμων και Περιφερειών, σε θέατρα και περιοδείες (συναυλίες, παραστάσεις), γυρίσματα, κόντρα στην εντατικοποίηση και εργασιακή εξουθένωση που οδηγεί και αυτή σε σοβαρά ατυχήματα.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia