Ποδήλατο – τρόπος ζωής με τον 24ο λαϊκό ποδηλατικό «Γύρο των Τρικάλων»

Για 24η χρονιά – με τις παύσεις λόγω πανδημίας – «Ο Γύρος των Τρικάλων», ο μεγάλος λαϊκός ποδηλατικός αγώνας πραγματοποιείται στα Τρίκαλα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.
Ο ποδηλατικός σύλλογος «Ασκληπιός», ο Δήμος Τρικκαίων, η Π.Ε. Τρικάλων και η εφημερίδα «Πρωινός Λόγος συνδιοργανώνουν τον ποδηλατικό γύρο, στη μνήμη του Βασίλη Τσαρουχά.
Πρόκειται για μια ακόμη ανάδειξη του ποδηλάτου, στην πόλη των 45.000 ποδηλάτων, ως μέσου οικολογικού, που συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης και συνδράμει στην άθληση και τη φυσική κατάσταση.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2022 από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Είναι καλεσμένοι όλοι και όλες οι κάτοικοι των Τρικάλων, με κάθε είδους ποδήλατο, γονείς, παιδιά, έφηβοι, νεανίδες, αθλητές/τριες, απλοί πολίτες, να αγκαλιάσουν για άλλη μια χρονιά και να πλαισιώσουν μια μεγάλη ποδηλατική γιορτή.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται το πρωί της ίδιας ημέρας, δύο ώρες πριν τις εκκίνηση, δηλαδή από τις 10:00, ενώ θα δοθούν αναμνηστικά στους/στις συμμετέχοντες/ουσες.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί, είναι:
Κεντρική πλατεία – Β. Τσιτσάνη – Απ. Ιακωβάκη –γέφυρα Γκίκα – κόμβος Αγίου Κωνσταντίου – Καποδιστρίου – πλατεία Μακαρίου (Δεσποτικό) – Κοραή – Καλαμάτα – Λάκμωνος – γέφυρα Τρικκαίογλου – Καλαμπάκας – κόμβος Πράσινης Γωνιάς – Ηρ. Ρέτου – Γεροδήμου – Μετεώρων – διασταύρωση Κηπακίου – Καλαμπάκας – Ηπείρου – γέφυρα Τρικκαίογλου – Στρ. Σαράφη – κεντρική πλατεία.
Η διαδρομή είναι 6,6 χλμ., βατή για όλους/ες, ενώ συνιστάται η χρήση κράνους για προστασία.
Μια ακόμη παράκληση των διοργανωτών είναι, οι κάτοχοι οχημάτων, να διευκολύνουν τη διεξαγωγή του αγώνα, με τη μη στάθμευση των οχημάτων στους δρόμους από όπου θα διέλθουν οι αγωνιζόμενοι/ες.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia