Πολιτική Δραστηριότητα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ,

για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες

Την ώρα που έχει «φουντώσει» η σεναριολογία σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, το πρόταγμα του ΚΚΕ είναι να δίνει νικηφόρες μάχες για τον εργαζόμενο λαό, να αποσπάμε κατακτήσεις, να αλλάζουμε συνεχώς και παντού τους αρνητικούς συσχετισμούς για να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στην λαϊκή ανάταση και ευημερία. Γιατί μαζί με τη σεναριολογία έχουν “φουντώσει” και τα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού, τα οποία δεν λύνονται με τον ίδιο θεατή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή να διεκδικεί λύσεις. Αυτό ακριβώς έκαναν οι εργάτες στο λιμάνι της COSCO, που επέβαλαν μέτρα υγείας και ασφάλειας, υπέγραψαν συλλογική σύμβαση εργασίας, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που δίνουν μια τιτάνια μάχη, οι εργαζόμενοι της e-food, που φρενάρουν τα σχέδια της εργοδοσίας, οι οικοδόμοι, που πέτυχαν αυξήσεις στο μεροκάματο. Αλίμονο αν όλοι αυτοί σταύρωναν τα χέρια και περίμεναν τις εκλογές μήπως και μία άλλη κυβέρνηση θα είναι λιγότερη κακή από την προηγούμενη. Ό,τι κέρδισαν το κέρδισαν με τον αγώνα τους, ενώ όλες οι κυβερνήσεις νομοθετούσαν ενάντιά τους. Εδώ δίπλα στους εργαζομένους, στο λαό βρίσκονται και οι δυνάμεις του ΚΚΕ γιατί οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα επιβάλουν εγρήγορση και ετοιμότητα, αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού σε όλες τις μάχες και στις εκλογές.

Ήδη τα αστικά επιτελεία επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για το ποιος μπορεί να κυβερνήσει με ποιον, αφού οι διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απλά επιβεβαιώνουν τις στρατηγικές συγκλίσεις τους. Αντί όμως ο λαός να ποντάρει στα από χέρι αντιλαϊκά σενάρια, μπορεί να γράψει το δικό του σενάριο κι αυτό γράφεται με δυνατό ΚΚΕ! Για να βάλει ένα φρένο, να κερδίσει ανάσες ανακούφισης και κυρίως για να ανοίξει τον δικό του δρόμο για τις δικές του ανάγκες!

Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της αναμονής και της μάταιης αναζήτησης ελπίδας από μια κυβέρνηση που θα φαίνεται σαν το μικρότερο κακό όταν με το μικρότερο κακό φτάσαμε από το κακό στο χειρότερο με τον λαό να φοβάται να ανοίξει το λογαριασμό του ρεύματος και να πλησιάσει το βενζινάδικο.

Η ανακούφιση του λαού περνάει μέσα από τη σύγκρουση με την πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που υπογράφουν και τα τρία κόμματα. 

Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες δυσκολίες, με νέους φόβους, με την ανασφάλεια για το μέλλον. Μπροστά σε όλους μπαίνει το δίλημμα: Ή θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία, που είναι προδιαγεγραμμένη και φέρνει μόνο χειρότερα για τον λαό…Ή θα γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων…

ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!    «Ασπίδα» για το τώρα και ελπίδα για το αύριο»

Μ’ αυτό το πρόταγμα  η ΤΕ του ΚΚΕ συνεχίζει την πολύμορφη δραστηριότητά της και την άμεση και  ζωντανή επαφή με το λαό και μέσα στο καλοκαίρι. Ορισμένες από τις δραστηριότητες του επόμενου διαστήματος είναι οι εξής:

   ●  Τετάρτη 13 Ιούλη –πολιτική συγκέντρωση στην Αγία Μονή (πλατεία Δημήτρη Μητροπάνου) , στις 8μμ, θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης , μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

   ●   Δευτέρα 18 Ιούλη – πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Βουβής, στις 8μμ.

   ●   Πέμπτη 21 Ιούλη – «Ποιος θα μου δώσει δύναμη τον κόσμο αυτό ν’ αλλάξω !»  Μεγάλη Συναυλία-Λαϊκό Γλέντι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τρικαλινού λαϊκού δημιουργού Απόστολου Καλδάρα με , 9μμ, στο Πάρκο Ματσόπουλου. Συμμετέχουν Βιολέτα Ίκαρη , Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πάνος Παπαϊωάννου , Καλλιτεχνική επιμέλεια : Κώστας Καλδάρας, Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης & ορχήστρα 6 μουσικών.

Τρίκαλα 12 Ιούλη  2022        Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia