Πολυκοσμία στην πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροπόρου

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πρώτη εκδήλωση του χρόνου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωπόρου «Αγία Παρασκευή» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Οι κάτοικοι του χωριού αλλά και τα μέλη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της διοίκησης, δείχνοντας με την συμμετοχή τους, την έμπρακτη υποστήριξη και αγάπη που τρέφουν για το Σύλλογο και τις δράσεις του.

Άτομα κάθε ηλικίας σύσσωμο το χωριό έσπευσε και συμμετείχε στην κοπή της πίτας απολαμβάνοντας στη συνέχεια ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα εμπλουτισμένο με τοπικούς χορούς που παρουσίασαν τα χορευτικά του Συλλόγου, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.

Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού π. Νικόλαος που ευχήθηκε υγεία, πρόοδο και προκοπή στη διοίκηση, στα μέλη και στους κατοίκους. Τους παρότρυνε να συνεχίσουν την προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής παράδοσης και κληρονομιάς, διοργανώνοντας ποικιλόμορφες εκδηλώσεις.

Τις ευχές για καλή χρονιά απηύθυναν τα μέλη της διοίκησης, τα οποία δεν παρέλειψαν να δεσμευτούν για την διοργάνωση περισσότερων κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν δυο Κυρίες του χωριού οι Σταμούλω Ράκου και Ελένη Τασούλα για την προσφορά τους στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, όπως επίσης ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Λάκης Αλεξίου καθώς και η ηλεκτρονική εφημερίδα «ΚΡΗΝΗ LIVE».

Για το έργο του Συλλόγου ήρθε να μιλήσει η πρόεδρος κα Γεωργία Τζιαμαλή, η οποία πραγματοποίησε αναδρομή από τη σύσταση του Συλλόγου έως σήμερα, ευχαριστώντας τον κόσμο για την στήριξη που παρέχουν στο Σύλλογο.

«Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση μας γεμίζει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε τη προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Δεσμευόμαστε απέναντι σας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα γιατί μπορούμε, γιατί σας έχουμε όλους δίπλα μας. Μαζί θα πορευτούμε γιατί μαζί σας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αναδεικνύοντας την τοπική παράδοση και πολιτισμό», τόνισε η κα Τζιαμαλή.

Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. Βαγγέλης Κοσμάς, αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας, η πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΦΑ Ειρήνη Κακαϊτσα, ο κ. Γιάννης Μέμηλας, δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Βασίλης Θεοδώρου, πρόεδρος Κεραμιδίου, ο κ. Γιάννης Βούλγαρης πρόεδρος Ζάρκου, ο κ. Αχιλλέας Νίκου πρόεδρος Ταξιαρχών καθώς επίσης και εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής μας.

Η διοίκηση του συλλόγου απευθείνει θερμές ευχαριστίες προς στον Βουλευτή Τρικάλων κ. Αθανάσιο Λιούτα, τον Στρατηγό εν αποστρατεία κ. Αθανάσιο Τσέλιο, τον Αστυνομικό κ. Νικόλαο Ράκο, τον κ. Κώστα Λούκουρο καθώς και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία και δύναμη!!

Krinilive.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia