Πολύ κουνούπι στα Τρίκαλα.

Επιστημονικά δεν είμαστε αρμόδιοι να τεκμηριώσουμε την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στα Τρίκαλα, είμαστε σε θέση όμως να επιβεβαιώσουμε την εντεινόμενη ενοχλητική τους δράση, όχι μόνο στα χωριά αλλά και στο κέντρο των Τρικάλων και μάλιστα με τον καυτό ήλιο ντάλα μεσημέρι!

Τα παράπονα των Τρικαλινών πληθαινουν αφού το ενοχλητικό έντομο εκνευρίζει τους περισσότερους είτε εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους είτε απολαμβάνουν το καφεδάκι τ8ους σε κάποια δροσερή γωνιά. Πάντως, οι Τρικαλινοι δείχνουν να απορούν καθώς ο χειμώνας που πέρασε ήταν έντονος, γεγονός που δεν εξηγεί την αυξημένη παρουσία κουνουπιών φέτος.

Ωστόσο, οι εντομολόγοι επιμένουν ότι ένα κουνούπι προτιμά να τσιμπήσει ένα πουλί απ’οτι έναν άνθρωπο. Και γι’ αυτό τα κουνουπια (υποτίθεται ότι) βγαίνουν για κυνήγι κυρίως το βράδυ, όταν τα πουλιά κουρνιάζουν στα δέντρα. Ο άνθρωπος αποτελεί κάτι σαν δεύτερη ερη κατά σειρά επιλογή τους. Τον τσιμπούν εάν δεν διατίθεται πουλί.

Μην ξεχνάτε ότι επιλέγουν το θήραμα τους δείχνοντας προτίμηση στην ανθρώπινη μυρωδιά. Που σημαίνει ότι στον ίδιο χώρο, μπορεί κάποιος να δεχθεί τσιμπήματα από το 90% των κουνουπιών, ενώ άλλοι τυχεροί θα τους «ρουφήξει» το αιμα μόνο το 20% του ιπτάμενου εφιάλτη! Αδικίες…

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia