Site icon trikalafocus.gr

Πορεία διαμαρτυρίας στα Τρίκαλα με τη “σκουπιδιάρα”


Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, καθώς όπως σημειώνουν «παρέχει τη δυνατότητα στους Δήμους να συνάψουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες υπηρεσιών καθαριότητας».

Όπως κατέγραψε το TV10.gr η πορεία ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο και κατέληξε στην κεντρική πλατεία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Βαγγέλη Κωστίκα να αναφέρει πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, οι προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, καθώς και η μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους.

Έκκληση του Δήμου Τρικκαίων για τα απορρίμματα

Εν τω μεταξύ, νέα έκκληση στους πολίτες για τα απορρίμματα απευθύνει ο Δήμος Τρικκαίων, μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

«Λόγω της – για δεύτερη ημέρα – απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, είναι επιβεβλημένη η συνεργασία όλων, ώστε να μην υπερφορτωθούν οι κάδοι. Για τον λόγο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων ζητά από όλους και όλες να κρατήσουν, όσο μπορούν, τα απορρίμματα χωρίς να τα κατεβάζουν στον κάδο.

Η απεργία των εργαζομένων θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και, για να μη δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα, η συνεργασία των πολιτών είναι απαραίτητη για μια καθαρότερη πόλη» τονίζεται στην ανακοίνωση

Exit mobile version