Πορεία Ειρήνης την Κυριακή στα Τρίκαλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων συμμετέχοντας στις πρωτοβουλίες Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που πραγματοποιούνται από την ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη διοργανώνει Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 23 Μάη 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. με αφετηρία την πλατεία Αγίας Μονής και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην πορεία θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με τήρηση αποστάσεων, μάσκες, αντισηπτικά  προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς. 

Η φετινή Πορεία Ειρήνης συμπίπτει με τη συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του κατοχικού ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας όπου οι φονικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους συμπεριλαμβανομένων δεκάδων παιδιών και γυναικών όπως και βασικών υποδομών. 

Το νέο έγκλημα είναι ένας ακόμα κρίκος στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που οξύνουν τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πόση αξία έχουν οι “διαβεβαιώσεις” της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. στην περιοχή αποτελεί δήθεν παράγοντα “ειρήνης” και ‘σταθερότητας”. Το αντίθετο αποδεικνύεται και μόνο από την αναγνώριση από τις ΗΠΑ και άλλα κράτη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ που φουντώνει όπως φαίνεται την επιθετικότητα κατά των Παλαιστινίων. Έρχονται μάλιστα αυτά να προστεθούν στην κατοχή και τον αποκλεισμό που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και χρόνια από τους ισραηλινούς εποικισμούς. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τα ελληνικά αστικά κόμματα αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση της Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. 

Ταυτόχρονα η χώρα μας με την ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. που της έστρωσαν το δρόμο οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκει όλο και και βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης που εντείνει την επιθετικότητά της και διεκδικεί μερίδιο της λείας. 

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά στην εφαρμογή και ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις Αμερικανονατοϊκές Βάσεις και υποδομές στη χώρα μας και ανάμεσά τους στη Θεσσαλία. Με αυτήν την πολιτική η χώρα μετατρέπεται σε απέραντο ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων όπως ανέφεραν δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν που δηλώνουν ανοικτά ότι σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον τους θα απαντήσουν με στρατιωτικά χτυπήματα σε χώρες που διαθέτουν ευρωατλαντικές υποδομές. 

Παράλληλα η τουρκική αστική τάξη αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, προχωρά σε παραβιάσεις του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου, σε υπερπτήσεις στα νησιά, αμφισβητεί τα σύνορα στην περιοχή και τις συνθήκες που τα καθορίζουν, θέτει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Αξιοποιεί την παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο και να απομακρυνθεί από την Ρωσία. 

Τα “παζάρια” που είναι σε εξέλιξη και τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό φανερώνουν τη στοχευμένη προσπάθεια για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων υπό ευρωατλαντική εποπτεία, για απαράδεκτους συμβιβασμούς με οδυνηρές συνέπειες στα κυριαρχικά δικαιώματα και νέους κύκλους αντιπαραθέσεων. 

Μπροστά σε αυτά οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί τους νέους και νέες, τους εργατοϋπάλληλους, μικροεπαγγελματίες, άνεργους, αγρότες, συνταξιούχους να διαδηλώσουμε στην Πορεία Ειρήνης για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Παλαιστινιακό λαό καταδικάζοντας τις ισραηλινές επιθέσεις και παράλληλα να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia