Πράξη ανθρωπιάς από την Φωτεινή Αναστασίου! Έγινε δότρια Μυελού των Οστών!

Σε μια συγκινητική πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο προχώρησε σήμερα το μέλος της κεντρικής επιτροπής και υποψήφια βουλευτής Τρικάλων του ΚΙΝΑΛ Φωτεινή Αναστασίου. Επισκέφτηκε τη Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και έγινε δότρια Μυελού των Οστών.
 Η εθελοντική αυτή δωρεά είναι πράξης ύψιστης αξίας προς τον συνάνθρωπο που αναζητά με αγωνία τον πολυπόθητο συμβατό δότη. Η δωρεά αυτή είναι η μοναδική λύση για κάποιες σοβαρές ασθένειες του αίματος. 
Η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων είναι επίσημος Συνεργάτης του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» με υπεύθυνη την κ. Βέρα Μπαλαμίτσα. 

Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στο ζήτημα της δωρεάς Μυελού των Οστών αναρτήθηκε στο προσωπικό της προφίλ στο fb, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στόχος αυτής της δημόσιας ανάρτησης μου είναι να καταφέρω να ενημερώσω και να κινητοποιήσω και άλλους συμπολίτες για την ανάγκη δωρεάς Μυελού των Οστών. 
?Η διαδικασία είναι πολύ απλή, δεν χρειάζεται προηγούμενο ραντεβού και διαρκεί συνολικά λιγότερο από μισή ώρα. 
Συμπληρώνεις ένα έντυπο με προσωπικά στοιχεία δότη ή δότριας και αμέσως μετά γίνεται η λήψη σιέλου με μια μπατονέτα. Αυτή η λήψη διαρκεί μόλις μισό λεπτό. 
? Εθελοντής Δωρητής Μυελού Οστών μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε υγιής πολίτης 18-55 ετών. Μετά τον έλεγχο αντιγόνων του δείγματός του τα ιστολογικά του αποτυπώματα καταγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Δοτών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και προωθούνται στη Λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας Δοτών. Η ανωνυμία θεωρείται δεδομένη σε όλες τις φάσεις.
? Όταν και αν κάποια στιγμή βρεθεί ασθενής που να ταιριάζει με τον εθελοντή δότη, τότε ο δεύτερος καλείται (αν ακόμη το επιθυμεί) να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πλήρης συμβατότητα και η καλή κατάσταση της υγείας του. 
? Η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων είναι επίσημος Συνεργάτης του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” με υπεύθυνη την κ. Βέρα Μπαλαμίτσα, την οποία ευχαριστώ θερμά που μου εξήγησε όλη την διαδικασία με υπομονή και με χαμόγελο. 
Επίσης, ευχαριστώ το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας για το τόσο φιλόξενο περιβάλλον που έκανε την όλη διαδικασία εξαιρετικά ευχάριστη!
✌️ Στα Τρίκαλα είχαμε το τελευταίο διάστημα τρεις τυχερούς δότες που βρέθηκαν συμβατοί και προχώρησαν σε δωρεά Μυελού των Οστών. Ελπίζω να είμαι και εγώ μία τυχερή δότρια! Η αίσθηση που είχα φεύγοντας από την Μονάδα ήταν τόσο όμορφη και σας προτρέπω να κάνετε και εσείς την δωρεά αυτή!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia