Site icon trikalafocus.gr

Προς αναζήτηση το κράτος δικαίου στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Την 11/2/2021 συζητήσαμε στις  Διαρκείς  Επιτροπές  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, την πρώτη ετήσια έκθεση για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην ΕΕ, με βάση τον νέο μηχανισμό για το Κράτος Δικαίου που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση της συνοχής της. Την εισήγηση έκανε μέσω τηλεδιάσκεψης ο κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης. Ο Επίτροπος έκανε διεξοδική ανάλυση των επιπτώσεων της πανδημίας στο Κράτος Δικαίου και παρουσίασε : 

Η εισήγηση του Επιτρόπου, η αντίστοιχη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα, οι ομιλίες ευρωβουλευτών και βουλευτών, δημιούργησαν έντονα ερεθίσματα κριτικών σκέψεων για τη σημερινή κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Για ποιο Κράτος Δικαίου συζητάμε όταν : 

Το Κράτος Δικαίου στην Ευρώπη και την Ελλάδα είναι προς αναζήτηση… Η Ενωμένη Ευρώπη δίνει εξετάσεις συνοχής, αξιοπιστίας, εμβάθυνσης ή αποσχιστικών τάσεων. Ελπίζουμε ότι η μάχη για την Ευρώπη των ιδρυτικών ανθρωπιστικών αξιών μπορεί να κερδηθεί, παράλληλα με τη μάχη για την Ελλάδα της προοδευτικής αναγέννησης… 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  

Exit mobile version