Προσκυνηματική εκδρομή Συλλόγου Αργιθεατών ν. Τρικάλων.

Η ανοδική πορεία του Συλλόγου Αργιθεατών ν. Τρικάλων αναδεικνύεται μέσα από τις συνεχείς επιτυχίες των δραστηριοτήτων του, μια πορεία η οποία κρατά σαράντα χρόνια και συνεχίζεται………… Στις 23-06-2019 πρωί-πρωί της Κυριακής μέλη και φίλοι του Συλλόγου με ένα κατάμεστο λεωφορείο ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Ν. Μάκρη Αττικής. Αφού προσκυνήσαμε, μας ξενάγησαν και μας διηγήθηκαν την ιστορία του Αγίου Εφραίμ.

Ο Άγιος υπέμενε τα φρικτά βασανιστήρια των Τούρκων ως τις 5 Μαίου του 1426 κρεμασμένος ανάποδα καρφωμένος με καρφιά στον κορμό μιας μουριάς,παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο, σε ηλικία 42 ετών.Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μουσείο Μαραθωνίου δρόμου στο Μαραθώνα.Στους χώρους της Έκθεσης μπορεί κανείς να συναντήσει το κόκκινο σκουφάκι του Έλληνα Ολυμπιονίκη του Σπύρου Λούη και τα προσωπικά κειμήλια του θρυλικού Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη. Από τον Μαραθώνα στον Τύμβο Μαραθώνος, υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 Αθηναίων που έπεσαν στη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.χ εναντίον των Περσών σκεπασμένα με χωμάτινο τύμβο ύψους 9 μέτρων. Αφού τελείωσαν οι επισκέψεις πήραμε το δρόμο για την παραλία του Αγίου Παντελεήμωνος,εκεί απολαύσαμε το μπάνιο και το φαγητό. Η ώρα πέρασε πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Οι κυρίες σε όλη την διάρκεια της εκδρομής δεν σταμάτησαν να μοιράζουν πλούσια σπιτικά εδέσματα. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα μέσα στο λεωφορείο,τα ανέκδοτα και η απίστευτη διασκέδαση δεν αντιληφθήκαμε πότε φτάσαμε.

Ήταν μια πετυχημένη εκδρομή ,στην επιτυχία συνέβαλε η άρτια οργάνωση από το Δ.Σ του Συλλόγου η καλή οδήγηση των οδηγών Σκρέκα και Φασούλα, η αθρόα προσέλευση των μελών, ο τοπικός τύπος που πάντα ενημερώνει τα μέλη για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ήταν μια υπέροχη προσκυνηματική εκδρομή,μορφωτική και ψυχαγωγική. Τους εκδρομείς συνόδευσαν η πρόεδρος κ Έλλη ,η κ.Σβεντούρη , ηκ. Κωτή.και ο κ. Μπρέλλας.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia