Πρόγραμμα Erasmus+ 13ο Δ Σ Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προγραμμάτων Erasmus+ η τελευταία διακρατική συνάντηση του έργου που συμμετέχει το σχολείο μας  με θέμα τον «ψηφιακο μετασχηματισμό των σχολείων»  Digital Inclusion. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βέλες της Βόρειας Μακεδονίας και συμμετείχαν οι οργανισμοί: Escola Teresa Miquel i Pamies (Spain) που ήταν ο συντονιστής του προγράμματος. Open Europe (Spain), Leonardo da Vinci School (Bulgaria), SOU Gimnazija Koko Racin (N. Macedonia), Istituto dei Sordi di Torino (Italia), ZINI foundation for Education (Latvia), 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (Ελλάδα).

Στη διάρκεια των εργασιών και των πρακτικών, παρουσιάστηκαν-υλοποιήθηκαν διάφορες δράσεις από κάθε οργανισμό, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.  Αναλύθηκαν τα αποτελέσματα που παράχθηκαν. Όλες οι εργασίες έχουν αποτυπωθεί μέσα στις ιστοσελίδες των συμμετεχόντων.

Το project έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα του: https://digitinclusion.eu/  (είναι διαθέσιμο και στην ελληνική γλώσσα). Παρουσιάζονται μέσω της ιστοσελίδας ότι έχει σχέση με τη δουλειά που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των συμμετεχόντων οργανισμών.

Κατά την παραμονή μας στην πόλη Βέλες και την περιοχή των Σκοπίων ξεναγηθήκαμε σε μνημεία, εκκλησίες και διάφορα κέντρα πολιτισμού.  Οι περιηγήσεις ήταν ενδιαφέρουσες, κλείνουν μέσα τους αρχαιοελληνικά, ελληνιστικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά στοιχεία. Αυτό δείχνει πως ο χώρος είναι ένα χωνευτήρι λαών και πολιτισμών.

Να ευχαριστήσουμε του συναδέλφους οικοδεσπότες, μα και όλους τους συμμετέχοντες σ αυτό το άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που οδηγεί μέσω των ψηφιακών μέσων σε εκσυγχρονισμό των σχολείων.

                                                                             Η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia