Πρώτη εκδήλωση από την Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού.

H Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού, διοργανώνει την πρώτη της μεγάλη εκδήλωση, την επόμενη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στον Πολυχώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Τίτλος της εκδήλωσης 

Η Ελλάδα μετά την διακοσιοστή επέτειο του 1821.

“Το αίτημα της Αποκέντρωσης και οι γεωπολιτικές προκλήσεις.”

Ομιλητές δύο διακεκριμένοι Έλληνες με έντονο αποτύπωμα στα Ελληνικά αλλά και διεθνή δρώμενα

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ  πρ.Υπουργός

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ Καθ. της  Σορβόννης

Πώς μπορεί η Αποκέντρωση να συμβάλει στην ανανέωση της Ελλάδας, ώστε η συμπλήρωση της δεύτερης εκατονταετίας της Ελληνικής Επανάστασης να αποδειχθεί αφετηρία αναγέννησης και ακμής; Πώς σχετίζεται με ριζικές πολιτικές, πολιτισμικές και γεωπολιτικές αναθεωρήσεις;

Η συζήτηση ανάμεσα στον Στέφανο Μάνο και τον Γιώργο Πρεβελάκη θα αναδείξει τον κεντρικό χαρακτήρα του αιτήματος της Αποκέντρωσης για όλα τα ζωτικά ζητήματα του Ελληνισμού, εσωτερικά και εξωτερικά. 

Η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού – ΤΛΠ, είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με σκοπό  την ενθάρρυνση του προβληματισμού των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής, για την προαγωγή της έρευνας και της µελέτης σε θέματα που αφορούν τους πυλώνες τους Έθνους – Κράτους δηλ. Παιδεία, Πολιτισμός, Δικαιοσύνη, Άμυνα – Ασφάλεια – Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία & Ανάπτυξη, Υγεία & Κοινωνική Μέριμνα και στοχεύει στο να συμβάλει – βοηθήσει στην περαιτέρω ανάδειξη της πόλης των Τρικάλων σαν ένα κέντρο προβληματισμού και ανάδειξης θεμάτων προς επίλυση.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Τρικκαίων 

Η είσοδος είναι ελεύθερη μέχρι την συμπλήρωση της χωρητικότητας της αίθουσας

Πέρας προσέλευσης 19.30

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia