Πυρά Σάκη Παπαδόπουλου στην κυβέρνηση για τα εκατοντάδες παιδιά που μένουν εκτός ΚΔΑΠ

ΔΗΛΩΣΗ

   Ο Βουλευτής Τρικάλων  του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  Σάκης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κυβερνητική πολιτική που αφήνει εκατοντάδες παιδιά στο Νομό Τρικάλων εκτός ιδιωτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ  για τη νέα σχολική χρονιά:

   «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), το αντικοινωνικό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. αναδύεται και για τα παιδιά σχολικής ηλικίας στο Νομό μας, καθώς αφήνει χωρίς κουπόνια και, κατά συνέπεια, εκτός ιδιωτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ εκατοντάδες παιδιά.

   Σε μια συγκυρία όπου τα ποσοστά παιδικής φτώχειας παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση και οι εργαζόμενοι γονείς έχουν ανάγκη πραγματικής προστασίας λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης κόστους, 1850 παιδιά στο νομό Τρικάλων μένουν εκτός ιδιωτικών ΚΔΑΠ. και ΚΠΑΠΑμεΑ.

   Η αδικία εντείνεται και η ταλαιπωρία επιτείνεται, για τις ενδιαφερόμενες οικογένειες, από το γεγονός ότι ενώ η ΕΕΤΑΑ έχει αναγνωρίσει χιλιάδες λάθη στην απονομή των vouchers, αντί να τα διορθώσει άμεσα, καλεί τους γονείς να υποβάλουν ενστάσεις για να δικαιωθούν.

  Η αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ οδηγεί  στον αποκλεισμό χιλιάδες παιδιά και θίγει εκατοντάδες οικογένειες και στα Τρίκαλα, αποδεικνύοντας την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και των θεσμών του σε έναν ακόμα τομέα.

   Ενδεικτικό στοιχείο σύγκρισης αποτελεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μεριμνήσει ώστε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους να πάρουν voucher για τις κρίσιμες αυτές κοινωνικές δομές. Γι’ αυτό αύξησε, όσο χρειαζόταν, από εθνικούς πόρους τον προϋπολογισμό του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Έτσι, μέσα σε μια τετραετία από τα 79.000 vouchers του 2015 να ανέβουμε στα 155.000 το 2019.

   Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας τόσο στη Βουλή όσο και στο κοινωνικό πεδίο, προκείμενου να αποκατασταθεί η κατάφωρη αυτή αδικία».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia