Πύλη: Εορτάστηκε με όλες τιμές η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε με λαμπρότητα και κάθε Επισημότητα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και η Γιορτή των 200χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στην Πύλη, και ο Ευαγγελισμός  της Θεοτόκου,  με περιοριστικά  μέτρα αλλά με απλότητα και λιτότητα λόγω των συνθηκών.

Παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, κατά αρχήν τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης λειτουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πατέρα Δημητρίου Κατσαρού και στην συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία και ακούστηκε από τους ιεροψάλτες «Το Υπερμάχω Στρατηγώ Τα Νικητήρια» προς τιμή της Παναγίας και εψάλλει  ο Εθνικός Ύμνος.

Παρόντες επίσης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Τσόλας και Δημήτρης Μάντζιος.

Στον Ιερό Ναό υπήρχαν υψωμένες οι Σημαίες των Σχολείων της Πύλης τιμώντας έτσι η Μαθητική Κοινότητα την Εθνική μας  Παλιγγενεσία.

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνος Δέηση,  η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των  Ηρώων στο ΕΠΑΛ Πύλης, η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πύλης Κ. Κων/νο Μαράβα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστο Νάκο, τον Διοικητή του Α.Τ. Πύλης κ. Χρήστο Παπαδογιάννη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειο Κανέλα, τον Προϊστάμενο του Π.Κ. Πύλης κ. Αναστάσιο Δαλαγεώργο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Ανδρέα Αδαμόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας κ. Άρη Τζάνη .

Τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia