Πύλη: Τι θα γινει με τους “τζαμπατζήδες” που δεν πληρώνουν το νερό

Σε «σπαζοκεφαλιά» εξελίσσεται για την ΔΕΥΑ Πύλης το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών καταναλωτών και επιχειρήσεων προς την επιχείρηση ύψους 1.155.000 ευρώ.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της  ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστα Τσιαμπαλή, ο οποίος αφού επισήμανε ότι ενημερώθηκε σχετικώς μετά από σχετική ερώτηση που έκανε στην ΔΕΥΑ Πύλης, ρώτησε την  δημοτική αρχή τι ενέργειες γίνονται από την πλευρά της επιχείρησης, για την πληρωμή των χρεών.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύλης κ. Βασίλης Αναγνώστου, διευκρίνισε ότι το εν λόγω ποσό παρότι φαντάζει δυσθεώρητο είναι ένα συσσωρευμένο χρέος σε βάθος δεκαπενταετίας, με το 1.155.000 ευρώ να αφορά το 2019 ενώ το 2018 ανέρχονταν σε 1.300.000 ευρώ, κάτι που όπως τόνισε καταδεικνύει τις έντονες και συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από την ΔΕΥΑ Πύλης και την Δημοτική Αρχή για να μετριαστεί κάπως το μέγεθος του προβλήματος. «Από το 2006 προσπαθούμε.  Όσο γίνεται θέλουμε την βοήθειά σας, μπορούμε να γίνουμε και πιο αυστηροί αλλά σας θέλουμε συμμάχους», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ο κ. Αναγνώστου.

Πάντως τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, επισήμαναν και τον ρόλο που έπαιξε στην γιγάντωση του προβλήματος, τόσο η μακροχρόνια οικονομική κρίση και η συνεπακόλουθη οικονομική αδυναμία πολλών καταναλωτών, όσο και η τωρινή κρίση με τον κορωνοϊό. Ενδεικτικά ο κ. Μαράβας τόνισε ότι μετά το ξέσπασμα της κρίσης με τον κορωνοϊό, τα αρμόδια συνεργεία σταμάτησαν να κόβουν την παροχή νερού προς καταναλωτές με οφειλές.

Πάντως τα πυρά από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν έλειψαν, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρο Χήρα να κατηγορεί την ΔΕΥΑ Πύλης για «χαλαρή πολιτική» στο εν λόγω ζήτημα.

trikalinopapaki.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia