Πύλη: Φωτιά έκαψε έκταση με ξερά χόρτα και δέντρα

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5:00 σήμερα το απόγευμα στα όρια του οικισμού της Νέας Πύλης στην θέση «Πουρνάρι». Συγκεκριμένα η πυρκαγιά, ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο βορειοδυτικό τμήμα της Πύλης και στα όρια σχεδόν του οικισμού του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, λίγα μέτρα νοτιότερα της νέας περιφερειακής οδού Τρικάλων – Πύλης, κατακέοντας 10 στρέμματα ξερών χόρτων, βάτων, αλλά & οπωροφόρων δέντρων στα κατά περίστασιν περιβόλια από καρυδιές & ελιές, χωρίς να απειληθούν παλιές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Χάρις όμως στην ακαριαία επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, με την κατάσβεσή της να είναι θέμα χρόνου, ενώ αποσωβήθηκε παράλληλα & η επέκτασή της σε όμορα κτήματα με παραγωγή σιτηρών, που αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα ξερά και με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων που εκείνη την ώρα έπνεαν στην περιοχή, ο κίνδυνος θα ήτο αυξημένος εις το διπλούν, για πολύ μεγαλύτερες καταστροφές, εάν η φωτιά κατάφερνε να φθάσει έως αυτά.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή, υπό τον φόβο τυχόν αναζωπύρωσης, λόγω & των ισχυρών ανέμων, που εδώ & μέρες πνέουν στην περιοχή.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζαν ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης, πυρονόμος κ. Γ. Καραχάλιος, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δ/τή της ΠΥ Τρικάλων, Αντιπύραρχο κ. Δημ. Παπαγεωργίου, ενώ πήραν μέρος 2 πυροσβεστικά οχήματα του ΠΚ Πύλης,  ένα της ΠΥ Μουζακίου & ένα της ΠΥ Τρικάλων, με συνολική δύναμη 10 ανδρών.

Το προανακριτικό έργο για τα ακριβή αίτια & τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έχει αναλάβει το αντίστοιχο τμήμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης.

pylinews.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia