Site icon trikalafocus.gr

Πύλη: Φωτιά έκαψε έκταση με ξερά χόρτα και δέντρα

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5:00 σήμερα το απόγευμα στα όρια του οικισμού της Νέας Πύλης στην θέση «Πουρνάρι». Συγκεκριμένα η πυρκαγιά, ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο βορειοδυτικό τμήμα της Πύλης και στα όρια σχεδόν του οικισμού του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, λίγα μέτρα νοτιότερα της νέας περιφερειακής οδού Τρικάλων – Πύλης, κατακέοντας 10 στρέμματα ξερών χόρτων, βάτων, αλλά & οπωροφόρων δέντρων στα κατά περίστασιν περιβόλια από καρυδιές & ελιές, χωρίς να απειληθούν παλιές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Χάρις όμως στην ακαριαία επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, με την κατάσβεσή της να είναι θέμα χρόνου, ενώ αποσωβήθηκε παράλληλα & η επέκτασή της σε όμορα κτήματα με παραγωγή σιτηρών, που αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα ξερά και με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων που εκείνη την ώρα έπνεαν στην περιοχή, ο κίνδυνος θα ήτο αυξημένος εις το διπλούν, για πολύ μεγαλύτερες καταστροφές, εάν η φωτιά κατάφερνε να φθάσει έως αυτά.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή, υπό τον φόβο τυχόν αναζωπύρωσης, λόγω & των ισχυρών ανέμων, που εδώ & μέρες πνέουν στην περιοχή.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζαν ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης, πυρονόμος κ. Γ. Καραχάλιος, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δ/τή της ΠΥ Τρικάλων, Αντιπύραρχο κ. Δημ. Παπαγεωργίου, ενώ πήραν μέρος 2 πυροσβεστικά οχήματα του ΠΚ Πύλης,  ένα της ΠΥ Μουζακίου & ένα της ΠΥ Τρικάλων, με συνολική δύναμη 10 ανδρών.

Το προανακριτικό έργο για τα ακριβή αίτια & τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έχει αναλάβει το αντίστοιχο τμήμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης.

pylinews.gr

Exit mobile version