Ρένα Δούρου από Τρίκαλα: «Περιβαλλοντοκτόνα η εκτροπή του Αχελώου»

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα κυρίαρχα εθνικά ζητήματα, η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας νωρίτερα στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Πλαισιωμένη από τον Βουλευτή του κόμματος Σάκη Παπαδόπουλο, τον Γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων Σταύρο Νταούλα και τους πρώην Βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για Μητσοτάκη «εξωτερικού» και Μητσοτάκη «εσωτερικού» που έβαλε την περιφέρεια Θεσσαλίας στην ατζέντα της χώρας επαναφέροντας την εκτροπή του Αχελώου.

«Ως υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης ειμαστε ενωμένοι ώστε να μην χρειαστει τοσο οι αγωνες του Μιχαλη Παπαγιαννάκη και πολλών εξ ημών αλλά και το συμβούλιο της επικρατείας αν θέλετε, συρρικνωθούν σ’ αυτήν την υποκριτική στάση σε σχέση με το περιβάλλον που έχει η σημερινή κυβέρνηση» . Επίσης κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία οτι ετοιμάζει νέες δομές, ευέλικτες για να τακτοποιήσει τα δικά της παιδιά που πολλές φορές φτάνουν στην ηλικία των παππούδων, μόνο να είναι γαλάζιοι.

Η τέως περιφερειάρχης επανέλαβε την τοποθέτηση του Κυριάκου «εσωτερικού» ότι για τις καταστροφές σε Μάτι και Μάνδρα, ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, ενώ για την καταστροφή τόσο ο ίδιος οσο και τα στελέχη του ούρλιαζαν στα κανάλια ότι ευθύνεται ο Τσίπρας και η Δούρου. Πάντως χαιρέτισε τον ορισμό του Χρήστου Ζερβού από την κυβέρνηση ως αρμοδίου για ζητήματα κλιματικής αλλαγής της χώρας.

Κλείνοντας, επεσήμανε την βαρύτητα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ενεργειακή αυτονομία της πατρίδας μας και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι καταστάσεις περιβαλλοντοκτόνες, όπως η εκτροπή του Αχελώου, δεν θα τις επιτρέψουμε να σκιάσουν τη ζωή μας και την αγροτική ανάπτυξη του τόπου, προκείμενου να γίνουμε κρίκος σε μια αλυσίδα που θα ασφυκτιά το περιβάλλον.«Το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας δεν λύνεται με φαραωνικά έργα. Το υδατικό προβλημα της ευρύτερης περιοχής δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ξόρκια και ευχές, γι’ αυτό μιλάμε για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, το οποίο το προχωρήσαμε πάρα πολύ γρήγορα» .

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia