Site icon trikalafocus.gr

Σάκης Παπαδόπουλος: Οργάνωση ολοκληρωμένου και ποιοτικού ΝΕΟΥ ΕΣΥ

ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ: ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΩΡΑ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για το μέγεθος της τραγωδίας στην Ελλάδα μετά την επιτυχία στην αντιμετώπιση του 1ου κύματος της πανδημίας. Έχει τραγική ευθύνη για τη παταγώδη αποτυχία να ανταποκριθεί στις προτεραιότητες και τα καθήκοντα μιας αφάνταστα δύσκολης  ιστορικής περιόδου…

Ένα κεντρικό ζήτημα είναι ότι και μετά τον γενικευμένο εμβολιασμό, που ασφαλώς πρέπει να γίνει με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο, η μάχη με την πανδημία θα αργήσει να λήξει, ενώ τα προβλήματα του ΕΣΥ θα συνεχίσουν να έχουν εκρηκτικές διαστάσεις. 

Με συνείδηση των προκλήσεων – των καθηκόντων –  των προτεραιοτήτων της παρούσας ιστορικής περιόδου ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ένα μεγάλο προοδευτικό ΟΡΑΜΑ που μπορεί να γίνει εθνικό αν συναντήσει ευρύτατες συμφωνίες :

Η ΝΔ  συνεχίζει να ενδιαφέρεται για ένα σύστημα υγείας – ΣΔΙΤ, πλήρως εμπορευματοποιημένο, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς ΠΑΑ, με επεμβάσεις ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία, με εκχώρηση του σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, με ανταγωνισμούς κι όχι συνεργασίες. Το σχέδιο Πισσαρίδη ενώ επισημαίνει την αναγκαιότητα για “ αναγέννηση” του ΕΣΥ,  δεν προβάλλει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για την ποιότητα υπηρεσιών από το ΕΣΥ. 

Εμείς ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι η πολιτική συμμαχιών για το νέο σύστημα κυβερνητικής εξουσίας μετά τις επόμενες Εκλογές, πρέπει να οικοδομηθεί πάνω σε στρατηγικά ζητήματα όπως αυτό της οργάνωσης ολοκληρωμένου και ποιοτικού  ΝΕΟΥ ΕΣΥ, που να προασπίζει την υγεία ως δημόσιο αγαθό. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  

Exit mobile version