Site icon trikalafocus.gr

Σάκης Παπαδόπουλος: «Προϋπολογισμός τροφοδότησης της αισχροκέρδειας – Του καρτέλ ενέργειας – Της διεύρυνσης των ανισοτήτων»

Δεν γνωρίζουμε εάν ο πρωθυπουργός  ανακοινώσει τη προσφυγή στις κάλπες μετά τις συνταρακτικές τοξικές  αποκαλύψεις για τα πιράνχας της διαφθοράς, για εκμαυλισμό βουλευτών και ευρωβουλευτών, για τις παράνομες επισυνδέσεις, για τη σκανδαλώδη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Ούτως ή άλλως υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με το γαλάζιο επιτελικό κράτος, με το πολιτικό σύστημα εξουσίας.

Εμείς έχουμε καταλήξει ότι η πρότασή μας για Συμμαχική Προοδευτική Διακυβέρνηση, συνεπάγεται τον βαθύ εκδημοκρατισμό του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης, των αρμών της εξουσίας, την εντιμότητα – ανιδιοτέλεια – διαφάνεια στην άσκησή της, τη λογοδοσία, τη συμμετοχική δημοκρατία.

Η δικαιοσύνη παντού είναι προϋπόθεση για να υπάρχει  Κράτος Πρόνοιας, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση, ευημερία, Αναγέννηση της χώρας …

Ο κυβερνητικός Προϋπολογισμός περιλαμβάνει :

 Ο ακραίος μονεταρισμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη  εξηγεί  την παταγώδη αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης, του πληθωρισμού, των εφιαλτικών ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα – το φυσικό αέριο, τα τρόφιμα…

Η αχαλίνωτη ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η τεράστια μείωση της αγοραστικής δύναμης, η βασανιστική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών – των κόκκινων δανείων – του ιδιωτικού χρέους, οι πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών, η διεύρυνση των ανισοτήτων … αποτελούν εκρηκτικό μείγμα φθοράς της ΝΔ μαζί με τη κατεδάφιση – εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου.  

Η Κυβέρνηση και οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ισχυρίζονται ότι εάν εφαρμόζονταν οι 6 προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προκαλούνταν δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

Δηλαδή κύριε Σταϊκούρα ;

Θα υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός ;

Οι 6 κυβερνητικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Αναγέννηση της χώρας με δικαιοσύνη παντού αποτελούν βάση και για το Κοινό Πρόγραμμα της Συμμαχικής Προοδευτικής Κυβέρνησης.

Σημαντικές επιλογές για τη προγραμματική σύγκλιση είναι :

Ο μονεταριστικός κυβερνητικός προϋπολογισμός του 2023 δεν θα εφαρμοστεί. Θα αλλάξει ριζικά και δίκαια μετεκλογικά και στα έσοδα και στις δαπάνες εάν υπάρξει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και σχηματισμός Συμμαχικής Προοδευτικής Κυβέρνησης.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Exit mobile version