Σβήνει τα φώτα ο Δήμος Τρικκαίων σε σημεία της πόλης για εξοικονόμηση ενέργειας

Σβήνει τα φώτα ο Δήμος Τρικκαίων στα τείχη του Φρουρίου, στην κεντρική πεζογέφυρα και στον φωτισμό που υπήρχε στο παραποτάμιο τμήμα της οδού Αμαλίας σε μια προσπάθεια περιστολής δαπανών, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σήμερα

στη Λέσχη 97,6 :

« Δεν μπορούμε να πούμε ούτε ότι έχει πέσει σκοτάδι στην πόλη ούτε ότι έσβησαν λάμπες σε πλατείες, πάρκα και δρόμους. Είναι η οδηγία του Υπουργείου Ενέργειας να κάνουμε περιορισμούς στον διακοσμητικό φωτισμό, και στα Τρίκαλα τέτοιον έχουμε στο ποτάμι, στην κεντρική γέφυρα και στα τείχη του Φρουρίου. Όντως, τελευταία τα έχουμε κρατήσει σβηστά, προσπαθώντας να συμπλεύσουμε στο κλίμα εξοικονόμησης ενέργειας και να κλείσουμε ό,τι θεωρούμε διακοσμητικό/πολυτελείας. Νομίζω ότι μπορούμε να ζήσουμε με αυτό. Και με δεδομένο ότι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να ανάψουμε φώτα, δεν θα κάνουμε γιορτές με σκοτάδια, θα κάνουμε τώρα μια εξοικονόμηση. Γι αυτό περιορίζουμε πχ και τη λειτουργία του καταρράκτη στη γέφυρα του Ασκληπιού, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

Μεγάλο θέμα είναι και το αέριο, για παράδειγμα το κολυμβητήριο μας κόστιζε με τις παλιές τιμές 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα, και τώρα θα πάει τουλάχιστον 20. Άρα μιλάμε για περίπου 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο σαν κόστος θέρμανσης, και αν το διπλασιάσουμε αυτό όταν θα λειτουργήσει  τη νέα χρονιά το δεύτερο κολυμβητήριο στον Αη-Γιώργη, μιλάμε πλέον για έξοδα λειτουργίας γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Δηλαδή, το ¼ των χρημάτων του Δήμου που μένουν ελεύθερα προς διάθεση πάνε στα κολυμβητήρια.

Είναι απαραίτητο να δώσει κάτι παραπάνω η κυβέρνηση. Θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Σκυλακάκης, να ξαναδούνε το θέμα των Δήμων. Έχει μπει ο Σεπτέμβριος, βρεθήκαμε τελευταία φορά τον Μάιο, και τα χρήματα μας έφτασαν οριακά μέχρι τον Ιούνιο. Υπάρχει γκρίνια στην αυτοδιοίκηση, από όλους τους Δημάρχους, δεν μετράνε ούτε τα κομματικά χρώματα, ούτε αν ο κάθε Δήμαρχος είναι φίλος του Σκυλακάκη ή του Ανδρουλάκη, είναι εκεί έξω καθημερινά τα προβλήματα. Πρέπει να καταλάβουν τις ανάγκες και τις δυσκολίες των Δήμων, για παράδειγμα θα δουλέψουν με διευρυμένο ωράριο τα σχολεία από φέτος, οπότε θα προκύψουν νέες ανάγκες. Αυτά θα συζητήσουμε με τον Υπουργό την Τετάρτη που θα συναντηθούμε.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia