Σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια LEADER η ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

«Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση «30 χρόνια LEADER – Το παρόν και το μέλλον» στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας με συμμετοχή της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.»
Ο πρωτογενής τομέας, βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων υλοποίησης LEADER στην Ελλάδα (1991-2021) στην τριήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αμφίκλεια στις 26-28 Νοεμβρίου 2021. Η πορεία του προγράμματος, τα επιτεύγματα ανά περιοχή, η αξία της δικτύωσης και ο σχεδιασμός της νέας περιόδου αποτέλεσαν τα σημαντικά σημεία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακό κλίμα για τα 30 Χρόνια του LEADER.
Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση μεταξύ των προϊσταμένων των υπηρεσιών της ΕΥΔ και ΕΥΕ ΠΑΑ και των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και
Υποδομών κ. Δ. Παπαγιαννίδη.
Την περιοχή του Ν. Τρικάλων εκπροσώπησε ο Διευθυντής της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ – ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. κ. Κουτής Βάιος όπου παρουσίασε στους συμμετέχοντες την πορεία υλοποίησης του προγράμματος LEADER/CLLD στην περιοχή Τρικάλων και την εγγύτητα της εταιρείας στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί μέχρι το τέλος του έτους από το ΥΠΑΑΤ.

Κατά την εκδήλωση του Σαββάτου, αναδείχτηκαν τα επιτεύγματα του LEADER ανά περιφέρεια και η προστιθέμενη αξία του στην κάθε περιοχή κατά τη διάρκεια των 30 ετών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Για τα Τρίκαλα και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσιάστηκε μέσα από οικονομικά και στατιστικά στοιχεία, η σημασία και ο ρόλος που έπαιξε η αξιοποίηση του LEADER κατά τη διάρκεια της περιόδου των 30 χρόνων, και παρουσιάστηκαν εμβληματικές επενδύσεις σε κάθε τομέα παρέμβασης όπως μεταποίηση τουρισμό πολιτισμό, υπηρεσίες και βιοτεχνίες.

Εκπρόσωποι των Περιφερειών όλης της χώρας, εκπρόσωποι της Πολιτείας όπως ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, η πρώην Υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή, ο βουλευτής Κοζάνης κος Γεώργιος Αμανατίδης, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων συμμετείχαν στη συζήτηση για το όραμα στη νέα προγραμματική  περίοδο, τη δικτύωση και το σχεδιασμό για το νέο Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΚΑΠ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia