Σε πόλο έλξης και όαση δροσιάς μεταμορφώνεται ο καταρράκτης Παλαιοκαρυάς

Με γοργούς ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στον καταρράκτη Παλαιοκαρυάς από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση του φυσικού χώρου που υπάρχει κάτω από τη λίθινη γέφυρα και στόχο έχει στη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής που θα  αποτελέσει πόλο έλξης.

Οι φωτογραφίες της εκπαιδευτικού Παναγιώτας Μανταλιά και συνεργάτιδας του Χρήστου Μιχαλάκη, φανερώνουν την πρόοδο των εργασιών που αναβαθμίζουν μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό πλούτο.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της επιφάνειας του εδάφους έτσι ώστε να δοθούν οι απαραίτητες κλίσεις με εκσκαφές και επιχώσεις, για την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων προς την πλευρά του ρέματος, την κατασκευή βάσης σκυροδέματος σε ολόκληρη την επιφάνεια του χώρου πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η πλακόστρωση, την κατασκευή πέτρινου τοίχου με διαμόρφωση όψεων, αρμολόγημα, καπάκια στη στέψη και με ξύλινη περίφραξη σύμφωνα με το σχέδιο, την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης 2 μ. για τη συγκράτηση των υλικών καταπτώσεων και επένδυση του τοίχου με πέτρα και κορωνίδες στη στέψη, την κατασκευή μιας πέτρινη βρύσης στη θέση που ορίζει το σχέδιο, την τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας προς ενημέρωση των επισκεπτών & τον προσανατολισμό προς τον καταρράκτη και την τοποθέτηση 5 τραπεζόπαγκων, 1 ξύλινο κιόσκι και 7 ξύλινων κάδων απορριμμάτων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia