Σε τρακτέρ λόγω πλήθους η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε κτηνοτρόφους των Τρικάλων (ΦΩΤΟ& Βίντεο)

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν το πρωί της Παρασκευής, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, δεκάδες κτηνοτρόφοι, πολίτες, στελέχη της αυτοδιοίκησης και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα του Ηλία Κουκουτσέλου δυναμικότητας χιλίων ζώων, στην τοπική κοινότητα Φιλύρας, που υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Πύλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με προσοχή την ανησυχία των κτηνοτρόφων για τα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα που οφείλονται όπως τόνισε «στη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και των ζωοτροφών που μειώνει δραστικά το παραγόμενο γάλα στη χώρα.»

«Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι σας που αναγκάζονται να μειώσουν τα κοπάδια τους και σφάζουν τα θηλυκά ζώα. Αυτο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισαγωγών, το οποίο είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή, για την Ελληνική οικονομία συνολικά γιατί επηρεάζει το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών» υπογράμμισε κατά την επίσκεψη του στην κτηνοτροφική μονάδα ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, αναγκάστηκε να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος πάνω σε τρακτέρ όπου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της κτηνοτροφίας. «Αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις στήριξης του κτηνοτροφικού κόσμου θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα. Για να μείνει ζωντανή η ύπαιθρος και να μείνετε εσείς στη δουλεία σας και δεύτερον θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία γενικά» τόνισε εμφατικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ως άμεση λύση, ως ασπίδα προστασίας, τις παρεμβάσεις της Ισπανίας στο ΦΠΑ και επισήμανε την καθιέρωση του «αγροτικού πετρελαίου» με μη καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους παραγωγούς και ταυτόχρονα να μπει πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σε τιμή που είχαμε πριν την κρίση.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia