Σημαντικές εκδηλώσεις διοργάνωσαν οι Εθελοντές και το Τμήμα Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων

Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις διοργάνωσε το Τμήμα Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων και οι Εθελοντές Τρικάλων την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου Μουσικής Έρευνας « Β. Τσιτσάνη».


Η πρώτη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κου Θεοχάρη Δημητρίου, ο οποίος μαζί με τον επικεφαλής των Εθελοντών κο Λάππα Μιχάλη συντόνιζαν την εκδήλωση, που ήταν ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Ο ρόλος των μαθητικών συμβουλίων στην τοπική κοινωνία» με κύριους ομιλητές:
Τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Ποιότητας της Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας της Ελληνικής Βουλής κο Νίκο Κυριαζή με θέμα εισήγησης: Η άμεση Δημοκρατία από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα) και τον επίκουρο καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς κο Ιωάννη Λ. Κωνσταντόπουλο με θέμα εισήγησης: Η σχέση Δημοκρατίας και Ηθικής – Ασφάλεια και Πληροφόρηση του Διαδικτύου.


Η ημερίδα ήταν υβριδική, αφού παρακολούθησαν δια ζώσης εκπρόσωποι 15μελών συμβουλίων από τα περισσότερα Γενικά Λύκεια και Γυμνάσια του Δήμου Τρικκαίων και μέσω Webex την ίδια ώρα που πραγματοποιούνταν η εκδήλωση.
Οι μαθητές απεύθυναν ερωτήματα στους δύο ακαδημαϊκούς για την πορεία της Δημοκρατίας μέχρι σήμερα αλλά και τις ανησυχίες τους καθώς και καλύτερους τρόπους για το πώς μπορούν τα δεκαπενταμελή συμβούλια να λειτουργήσουν καλύτερα στις σχολικές κοινωνίες ή οι μαθητές να αποκτήσουν ενεργότερο ρόλο στην τοπική κοινωνία.


Το απόγευμα οι Εθελοντές Τρικάλων παρουσίασαν το υπέροχο μυθιστόρημα του κου Ν. Κυριαζή, « Η Ναυμαχία» με κύριο σχολιαστή τον Δρ. Οικονομικών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κο Εμμανουήλ – Μάριο Οικονόμου. Την εκδήλωση συντόνιζε ο φιλόλογος κος Αδάμος Βασίλειος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia