Σημαντικές συμμετοχές στο διήμερο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Ορχηστρών και Χορωδιών στα Τρίκαλα

Ξεκινά το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2002 το διήμερο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Ορχηστρών και Χορωδιών για την Κοινωνική Αλληλεγγύη στα Τρίκαλα. Με άφορη τα 125 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας της ιστορικής Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, πραγματοποιείται το εν λόγω φεστιβάλ το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 από τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και με την υποστήριξη των φιλανθρωπικών σωματείων «Αγία Βαρβάρα» και «Φίλες της Αγάπης».

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, θα δοθεί μεγάλη συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης». Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα δοθούν  δύο μικρές συναυλίες, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της πόλης των Τρικάλων και στο Γηροκομείο της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, στα Μεγάλα Καλύβια του Δήμου Τρικκαίων.

Τα μουσικά σύνολα που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό: το να ενισχυθούν με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων και τα συσσίτια του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, ώστε να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες. Για τον λόγο αυτόν, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά συστήνεται η προσφορά τροφίμων για τις δύο αυτές δομές.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν:

  1. Η περίφημη μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, βραβευμένη με το Τιμητικό Βραβείο Γραμμάτων & Καλών Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών  το 2018.

Αποτελεί μια από τις παλαιότερα ιδρυθείσες Φιλαρμονικές της Ελλάδας (1896) και έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς  της χώρας μας με εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στη Μόσχα ,στον Καναδά,στη Αυστρία,στην Ισπανία, στο San Remo (Ιταλία),στη Βαρσοβία (Πολωνία), στη Νέα Υόρκη.

  • Η μοναδική αμιγής ορχήστρα σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης Θεσσαλονίκης

Στη 14ετή ιστορία της έχει να επιδείξει πολύ σημαντικές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας συναυλίες και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές του Ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Μίμης Πλέσσας, ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης κα.

  1. Το κιθαριστικό ντουέτο της Αλεξάνδρας Χριστοδήμου με καταγωγή από τα Τρίκαλα  και του συζύγου της Γιάννη Πετρίδη.

Οι δύο κιθαρίστες με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό θεωρούνται από τα σημαντικότερα ντουέτα της γενιάς τους έχοντας στο ενεργητικό τους μεταξύ άλλων, συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και  στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έχουν  εμφανισθεί και διδάξει σε masterclasses, κατ’ επανάληψη, στις ΗΠΑ, Καναδά, Mεγάλη Bρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Kύπρο, Μαρόκο, Ουγγαρία καθώς και στην Aθήνα και άλλες πόλεις της Eλλάδας.

  1. Η Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές – Voci Intonate»

Η χορωδία αποτελεί το νεανικό τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων. Έχει  λάβει μέρος σε διάφορες συναυλίες όπως το Δεκέμβριο 2018 στην Κατερίνη σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που διοργάνωσε η Εστία Πιερίδων Μουσών , στο Βουκουρέστι και Πιτέστι της Ρουμανίας τον Ιούνιο 2018 μαζί με τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, στη Λάρισα το Φεβρουάριο 2019 σε συναυλία αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή, στα Τρίκαλα σε κοινή συναυλία με την Αμερικάνικη χορωδία «I Cantori» τον Ιούνιο 2019.Επίσης στην απονομή διπλωμάτων του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων τον Οκτώβριο 2022.

  1. Χορωδία Σχολής  Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης

Η χορωδία τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Ιδρύθηκε το 1992 από τον τότε Διευθυντή της Σχολής κ. Κωνσταντίνο Ηλιάδη και τα μέλη της είναι σπουδαστές και σπουδάστριες της εν λόγω σχολής.

Η σχολή κάθε χρόνο οργανώνει πρωτότυπες συναυλίες. Ιστορικές θα μείνουν οι συναυλίες που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο ”η Σμύρνη μάνα καίγεται”, ”Σεργιάνι στη μουσική της Πόλης” και το αφιέρωμα για τα ”150 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων”.

  1. Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων με έτος ίδρυσης το 1896, έτος διεξαγωγής των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έχει συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μέχρι και σήμερα. 

Η φιλαρμονική τα τελευταία χρόνια συνεχίζοντας την υπεραιωνόβια παράδοσή της, έχει μπει σε μια σημαντική τροχιά ανάκαμψης με έντονη παρουσία στις κοινωνικές, θρησκευτικές  και πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, την συμμετοχή της σε μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και την συνεργασία της με μεγάλες μπάντες της χώρας.

Θα εμφανισθεί το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα Τρικάλων

Τα τμήματα του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος  έχουν μια συνεχή και αξιόλογη παρουσία στα μουσικοχορευτικά πολιτιστικά δρώμενα και συμμετέχουν σε πλείστες  εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη και το νομό των Τρικάλων.  

Την παρουσίαση θα κάνει η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia