Σημαντική πρωτιά για το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων στα ψαλτικά δρώμενα της χώρας

Τις τελευταίες δέκα ημέρες έλαβαν χώρα δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΟΜΣΙΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας), με τη μία να έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και την άλλη εκλογοαπολογιστικό. Από το Σωματείο μας έλαβαν μέρος ως ψηφισμένοι εκλέκτορες οι: Δημητρίου Αθανάσιος, Καλαμπάκας Παναγιώτης και Λεμονάς Νικόλαος.

Στις δύο Γ.Σ., κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. της ΟΜΣΙΕ, προήδρευσε ο Φιλόλογος, Πρωτοψάλτης και Καθ. Βυζαντινής Μουσικής Νικόλαος Λεμονάς. Το γεγονός αυτό από μόνο του δηλώνει την αναγνώριση των στελεχών του Σωματείου μας σε πανελλήνιο επίπεδο. Στις δύο πολυκύμαντες Γ.Σ. με διαφωνίες και συγκρούσεις ορισμένες φορές (τί πιο Δημοκρατικό;) ο Πρόεδρος των Γ.Σ. επιτέλεσε με άρτιο και υποδειγματικό τρόπο τον ρόλο του και έφερε εις πέρας την εκλογική διαδικασία εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο και αμερόληπτο της διαδικασίας, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τους εκλέκτορες όλων των Σωματείων πανελλαδικά.

Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά της ΟΜΣΙΕ, που οι Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά και η εκλογική διαδικασία αυστηρά διαδικτυακά με τη συνεργασία πιστοποιημένης εταιρίας που εξασφάλιζε το αδιάβλητο της διαδικασίας. Από την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. της ΟΜΣΙΕ, το Σωματείο μας κέρδισε την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων, καθώς ο Πρόεδρος Δημητρίου Αθανάσιος επανεξελέγη με σχετική ευκολία στο Δ.Σ.  

Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την ΟΜΣΙΕ, καθώς δραστηριοποιήθηκαν και πήραν ενεργό ρόλο Σωματεία και εκλέκτορες απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από το νομό Αττικής και των πέριξ αυτής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia