Σκακιστική εκδήλωση στο Μουσείο Τσιτσάνη

Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τη διοίκηση του Μουσείου Τσιτσάνη  , θα διοργανώσει μια όμορφη εκδήλωση στο χώρο του Μουσείου , την Παρασκευή στις 27 Αυγούστου 2021 στις 10.30 το πρωί.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις παράλληλες δράσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σκακιού Νέων Ανδρών -Γυναικών , κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στην πόλη μας από Δευτέρα 23 έως Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 και έχει ως σκοπό να «ενισχύσει» τη σκακιστική ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στα Τρίκαλα την εβδομάδα αυτή.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί-εγκαινιαστεί  μια υπαίθρια επιδαπέδια σκακιέρα με τα αντίστοιχα ευμεγέθη σκακιστικά κομμάτια, που θα κοσμεί πλέον το χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη και θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ψυχαγωγούνται παίζοντας το υπέροχο αυτό πνευματικό παιχνίδι. Ταυτόχρονα θα προσθέτει ακόμη μια ψηφίδα πολιτισμού στο Μουσείο , που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν για τους επισκέπτες της πόλης μας.

Επίσης η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων κατόρθωσε να εξασφαλίσει την παρουσία στην εκδήλωση του θεωρούμενου ως κορυφαίου Έλληνα σκακιστή και προπονητή ,

του GM Ιωάννη Παπαϊωάννου  **, με διεθνές ELO  2623, ( No 157 στην Παγκόσμια Κατάταξη) ,  πολυπρωταθλητή Ελλάδας, μέλους της Εθνικής ομάδας επί σειράς ετών, με εξαιρετικές επιτυχίες απέναντι σε σπουδαίους GM και με κορυφαία ίσως στιγμή την ισοπαλία του απέναντι  στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Magnus Carlsen.

Η παρουσία του GM θα συνοδευτεί από αγώνα επίδειξης (simultane), στον οποίο θα παίξει ταυτόχρονα με πολλούς(20-25) αντιπάλους , δίνοντας έτσι μια σπάνια ευκαιρία στους σκακιστές της περιοχής να «αναμετρηθούν» με μια τόσο σπουδαία σκακιστική προσωπικότητα. Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων και σκακιστικού διαλόγου με όποιον το επιθυμεί.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται και face painting με σκακιστικές φιγούρες για όσους (παιδιά-ενήλικες) θέλουν , εντελώς δωρεάν.

Καλούμε όλους τους Τρικαλινούς να έλθουν με τα παιδιά τους , να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους με το παιχνίδι- άθλημα  που ασκεί ιδιαίτερη γοητεία σε όλους τους λαούς του κόσμου διαχρονικά!

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συντομο σκακιστικο βιογραφικο : Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Ξεκίνησε το σκάκι σε ηλικία 11 ετών . Έχει κατακτήσει αρκετά πρωταθλήματα Ελλάδας, στις κατηγορίες προ έφηβων, εφήβων και αντρών. Έχει συμμετάσχει με την εθνική ως τώρα σε 11 Ολυμπιάδες και 10 πανευρωπαϊκά εθνικών ομάδων , με πολύ καλές αποδόσεις. Κατέχει το ρεκόρ για τον ανώτατο βαθμό αξιολόγησης (ELO) στην Ελλάδα (2652) . Εδώ και αρκετά χρονιά είναι προπονητής, με αναρίθμητες επιτυχίες των μαθητών του, τόσο σε πανελλήνια, όσο και σε πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Υπήρξε αποκλειστικός προπονητής της (τρεις φορές) παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου, κατά την πενταετία 2014-2019. Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ως προπονητής σκακιού.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia