Στέργιος Βολόγκας: Οι Strokes «ξανακτυπούν» [εικόνες&video]

STROKES (ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)– AT THE DOOR 

Οι Strokes «ξανακτυπούν» μετά από επτά χρόνια δισκογραφικής σιωπής. Το συγκρότημα του Julian Casablancas που στην αυγή της νέας χιλιετίας το 2001, κυκλοφόρησε το πιο επιδραστικό δίσκο της μετα-grunge γενιάς, το “Is This it” και τάραξε τα νερά της ροκ νεολαίας που έψαχνε για νέα είδωλα, είναι πάλι «στο δρόμο» σε Ευρώπη και Αμερική, εντός Φεβρουαρίου και Μαρτίου για να παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά που κυκλοφορεί στις 10 Απριλίου 2020, με τον τίτλο “The new Abnormal”.

   Eως τότε μπορείτε ν’ ακούσετε και να δείτε το νέο τραγούδι τους που κυκλοφόρησε μόλις την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου με τίτλο “At the Door”. 

   Αν και οι στίχοι που έγραψε και τραγουδά ο Julian Casablancas μιλούν για μια ατελέσφορη ερωτική σχέση, το εξώφυλλο του single μοιάζει να έρχεται από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας όπου ο «παλιός» πολιτισμός έρχεται σ’ επαφή με τον «νέο» εξωγήινο πολιτισμό.

Το βίντεο του τραγουδιού είναι μια animation παραγωγή του Mike Burakoff, με πολλές ‘80s αναφορές, κυρίως στην σειρά κινουμένων σχεδίων της Mattel, “Masters of the Universe”-1983 και την παραγωγή του κομματιού την έχει κάνει ο «πολύς» Rick Rubin. 

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία πιστεύω, γιατί το κομμάτι αποπνέει μια ‘80s ατμόσφαιρα με την φωνή του Julian να κυριαρχεί καθώς και τον synth-pop-rock  ήχο σε όλο το κομμάτι. Το κομμάτι θυμίζει κατά τόπους το τραγούδι “Glass” από τον πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό προσωπικό δίσκο του Julian Casablancas –“ Phrazes for the Young”-2009.  Αν και προσωπικά ακούω μέσα στο κομμάτι ψήγματα από μελωδικές γραμμές της χρυσής εποχής των ABBA στην δεκαετία του ’80, ή τα αυτιά μου θέλουν συγχρονισμό ή έχουμε έναν νέο αναχρονισμό. 

Οι Strokes παρουσίασαν το νέο τους κομμάτι μπροστά σε κοινό, μόλις την προηγούμενη μέρα της κυκλοφορίας τους στην Αμερική, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, παίζοντας ζωντανά τα  τραγούδια τους, νέα και παλιά, στο Πανεπιστήμιο του New Hampshire στο Durham και συγκεκριμένα στην προεκλογική συγκέντρωση του γερουσιαστή των Δημοκρατικών Bernie Sanders, που είναι και υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ για τις επερχόμενες εκλογές. Με σαφές πολιτικό κίνητρο οι Strokes, ξεσήκωσαν το κοινό της συγκέντρωσης, με τον  Julian Casablancas στην εμφάνιση και το ντύσιμο να μου θυμίζει κάτι μεταξύ Elton John, Andy Warhol, Roy Lichtenstein και Gram Parsons σε «μπερδεμένο» Nudie κουστούμι.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ   ΒΟΛΟΓΚΑΣ

                                                                              

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia