Στέφανος Βαβύλης: «Να στολίσουμε και το Μύλο του Ματσόπουλου»

Υπέρ ενός μινιμαλιστικού εορταστικού στολισμού του Μύλου Ματσόπουλου για συμβολικούς και ψυχολογικούς λόγους, τάσσεται με ανάρτηση του στο fb, ο δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων Στέφανος Βαβύλης. Ακολουθεί η ανάρτηση του:

Προσωπικά ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του κέντρου της πόλης μου άρεσε. Και να αποδώσουμε και συγχαρητήρια στους δημοτικούς υπαλλήλους που δούλεψαν για το στολισμό. Είναι δεδομένο – όπως φάνηκε και τις τελευταίες μέρες – ότι έχουμε ανάγκη να νιώσουμε λίγο το γιορτινό κλίμα, να νιώσουμε αυτή τη ζεστασιά των Χριστουγέννων. Και όπως κάθε χρόνο το κέντρο της πόλης στολίστηκε και όλοι οι Τρικαλινοί κατά τη διάρκεια του μηνύματος 6 θα έχουμε περάσει μια βόλτα να τα δούμε. Φέτος όμως είναι μια διαφορετική χρονιά και κρίνω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ζήτησα από τη δημοτική αρχή να στολίσουμε (μινιμαλιστικά) και το Μύλο του Ματσόπουλου για συμβολικούς και ψυχολογικούς λόγους. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει και η επόμενη ημέρα και ότι ο Μύλος των Ξωτικών θα συνεχίσει. Και μάλιστα είναι και μία περιοχή που πολλοί συμπολίτες μας επιλέγουν για την καθημερινή τους βόλτα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια τέτοια ενέργεια.

Ο στολισμός της πόλης φέτος θα έπρεπε να αναπτυχθεί με πιο περιφερειακή λογική. Να στολίσουμε και όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές. Να απλώσουμε το γιορτινό χαρακτήρα σε πολλές γωνιές της πόλης και να μην χρειάζεται να φτάσει κάποιος μέχρι το κέντρο της πόλης για να δει το στολισμό του Δήμου. Πάλι ο στολισμός θα μπορούσε να γίνει με λιτό χαρακτήρα. Να μπουν κάποια λαμπάκια και λίγα στολίδια. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει απόθεμα από τις προηγούμενες χρονιές αλλά κι αν δεν υπάρχει θα μπορούσαμε να δαπανήσουμε κάποια χρήματα (φυσικά εντός επιτρεπτών οικονομικών ορίων). Είχε αναφερθεί και από πλευράς δημοτικής αρχής η διάθεση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σε σημαντικό βαθμό και πρέπει να προωθηθεί και να υλοποιηθεί. Θεωρώ θα λειτουργήσει ως ψυχολογικό στήριγμα για τους συμπολίτες που μένουν σε πιο περιφερειακές γειτονιές. Όπως λοιπόν παλεύουμε το δόγμα του Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα έτσι λοιπόν και Τρίκαλα δεν είναι μόνο η κεντρική γέφυρα. Αποκέντρωση του στολισμού λοιπόν. Είναι μικρές κινήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia