Στα μπλέ το Δημαρχείο της Πύλης – Μήνυμα Χαράς Καλιώρα για την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών

Σημαντική πρωτοβουλία από την Αντιδήμαρχο Υγείας Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Χαρά Καλιώρα για την ενημέρωση του κοινού γύρω από την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά που έχει καθιερώσει  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Για την ενίσχυση του μηνύματος που έχει σύνθημα το Go Blue, ο Δήμος Πύλης προχώρησε στη φωταγώγηση του Δημαρχείου με μπλε χρώμα. Στόχος της καμπάνιας είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρέπει να χρησιμοποιεί αντιβιοτικά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη για να μην βοηθάμε τα βακτήρια να γίνονται ανθεκτικά.

Συγκεκριμένα, η Γενική Ιατρός στο ΚΥ Πύλης Χαρά Καλιώρα, επισημαίνει τα εξής:

Σήμερα το Δημαρχείο Πύλης φωτίστηκε μπλε! Ο Δήμος Πύλης συμμετείχε με το δικό του τρόπο στην Ενημερωτική Καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας GO BLUE (ΠΑΜΕ ΜΠΛΕ).

Η Καμπάνια είναι μέρος των δράσεων της Παγκόσμια Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά, 18 – 24 Νοεμβρίου 2021. Την τελευταία μέρα της Εβδομάδας Ενημέρωσης, 24 Νοεμβρίου 2021 πολλά σημεία του κόσμου συμβολικά φωτίστηκαν μπλε υποστηρίζοντας το μήνυμα του ΠΟΥ κατά της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών φαρμάκων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia