Στα Τρίκαλα για θέματα τεχνολογίας ο πρέσβης της Γεωργίας


Τον πρέσβη της Γεωργίας κ. David Dondua υποδέχθηκε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο Δημαρχείο Τρικκαίων.
Ο κ. Dondua επισκέφθηκε τα Τρίκαλα για να συζητήσει θέματα ειδικού ενδιαφέροντος σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Εγινε πλούσιος διάλογος και εκτενής ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα Τρίκαλα, τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογές της ευφυούς πόλης σε επίπεδο συστημάτων διακυβέρνησης. Εγιναν επίσης συγκρίσεις και συζήτηση πάνω σε ομοιότητες με συστήματα που εφαρμόζονται στη Γεωργία, κυρίως σε ζητήματα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο κ. Παπαστεργίου ξενάγησε τον κ. Dondua στο control room της Smart Trikala και τις εκεί εφαρμογές («20000», περιβαλλοντικά δεδομένα, διαχείριση στόλου, σύστημα παρακολούθησης πόσιμου νερού, GIS κ.α.), καθώς και σε εφαρμογές ης e-trikala Α.Ε.
Μετά την ανταλλαγή δώρων (με τον κ. Παπαστεργίου να δωρίζει ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία των Τρικάλων, το ποδήλατο), ακολούθησε μικρή βόλτα στο κέντρο των Τρικάλων, στη διάρκεια της οποίας συνάντησαν τον βουλευτή Τρικάλων Θανάση Λιούτα. Επίσης συζητήθηκαν ιστορικά και οικονομικά στοιχεία του Δήμου Τρικκαίων.


Παρούσα στη συνάντηση, η αντιδήμαρχος Εργων Βασιλένα Μητσιάδη και ο σύμβουλος της Πρεσβείας κ. George Shoshitashvili, ενώ τεχνικά ζητήματα ανέλυσε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Γ. Χρυσόμαλλος.


Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia