Στα Τρίκαλα 90 σπορ αυτοκίνητα – καλλονές για το ράλι «24 Ώρες Ελλάδα»

Ενενήντα πληρώματα με ισάριθμα πανέμορφα και καλοδιατηρημένα σπορ ιστορικά αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019 στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τους συμμετέχοντες στο ράλι «24 Ώρες Ελλάδα» που διοργανώνει για 22η χρονιά ο ΣΙΣΑ, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων, με τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων στο τμήμα που αφορά στα Τρίκαλα.
Με ιδιαίτερη αγάπη στην αυτοκίνηση και ειδικά στα σπορ αυτοκίνητα, ο Σύλλογος επέλεξε τα Τρίκαλα για το φετινό ράλι 24 ώρες Ελλάδα, που είναι ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος του: 24 ώρες διαδρομή Χαλκίδα – Τρίκαλα – Χαλκίδα!
Μέσω λίμνης Πλαστήρα και Λαμίας, το ράλι ενώνει τις δύο πόλεις, τον ΣΙΣΑ και όλους/ες τους/τις λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Μοντέλα που στο παρελθόν αποτέλεσαν σημεία αναφοράς, θα δείξουν ότι δεν… τελείωσαν τα ψωμιά τους, με μια διαδρομή που εμπεριέχει και νυχτερινή οδήγηση. Στα Τρίκαλα, από τις 18:00 έως τις 00:00 θα γίνει η ανασυγκρότηση και τα μοντέλα θα εκτίθενται για μεγάλο διάστημα στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, που ο Δήμος Τρικκαίων ευγενώς παραχώρησε για το τόσο σημαντικό αυτό ράλι.
Τα μεσάνυχτα περίπου οδηγοί θα ανάψουν τους προβολείς των αυτοκινήτων τους, οι συνοδηγοί θα βγάλουν τους φακούς & θα αρχίσει το νυχτερινό τμήμα που έχει προσδώσει αυτόν το ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το περιπετειώδες ράλι.
η συνολική διαδρομή είναι 800 χλμ αλλά υπάρχει και το έπαθλο για τα 400 χλμ., που θα δοθεί στα Τρίκαλα για το «12 Ώρες Ελλάδα». Μετέχουν οχήματα άνω των 30 ετών αλλά και ορισμένα πιστοποιημένα 20-29 ετών. Αυτό σημαίνει ότι οι τρικαλινοί θα θαυμάσουν οχήματα που θυμούνται όλοι μέσω των τηλεοράσεων ή από τις παλιές ειδικές διαδρομές του ράλι Ακρόπολις, όταν αυτόν διερχόταν από τον νομό Τρικάλων.
Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισµών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόµους. Οι συµµετέχοντες θα αγωνιστούν σε 20 περίπου επιλεγµένες ειδικές διαδροµές, µε 50 περίπου χρονοµετρήσεις και µε ανώτατη µέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόµετρα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia