Στην Ισπανία το 13ο δημοτικό σχολείο Ριζαριού στο πλαίσιο του Erasmus+

13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΡΙΖΑΡΙΟΥ)
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ- DIGITAL INCLUTION.

Μετά από μια μεγάλη περίοδο παύσης της κινητικότητας ,ξεκίνησαν οι δια ζώσης συναντήσεις των συμμετεχόντων εταίρων, στα πλαίσια εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με θέμα “DIGITAL INCLUTION”.
Το σχολείο μας συμμετέχοντας στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, ταξίδεψε στην πόλη Reus στην Καταλονία της Ισπανίας, για την πρώτη συνάντηση των εταίρων από την Ισπανία, Λετονία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Ιταλία και Ελλάδα. Να αναφερθεί ό,τι την προηγούμενη σχολική χρονιά, υπήρξαν διαδικτυακές συναντήσεις και δράσεις, για την εξέλιξη και πορεία του project.


Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από 25 ως 29 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν θέματα όπως: Η ενσωμάτωση των ψηφιακών μέσων στα σχολεία και κυρίως στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παρατηρήσαμε πως υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού για να στηρίξει το εν λόγω θέμα. Στη συνέχεια έγινε μια αναλυτική παρουσίαση από όλους τους εταίρους για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Κατόπιν τέθηκαν οι νέοι στόχοι για κάθε σχολείο και ορίστηκαν οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν.
Τέλος συμφωνήθηκε να γίνουν και διαδικτυακές συναντήσεις, γιατί αυτό βοηθά στην λειτουργία και ενσωμάτωση των ψηφιακών μέσων στη σχολική κοινότητα.

Ορίστηκαν και οι επόμενες συναντήσεις που θα γίνουν δια ζώσης: Πρώτα στο Τορίνο της Ιταλίας στα τέλη Μαρτίου του 2022 και μετά στο Βέλεζ της Βόρειας Μακεδονίας στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου του 2022.
Πέρα όμως από τη λειτουργία και συνέχιση του project, οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την φιλοξενία των Ισπανών συναδέλφων. Γευτήκαμε τις νοστιμιές τους, επισκεφτήκαμε την περιοχή και τις πόλεις της Taraggona μια αρχαία Ρωμαϊκή αποικία που έχει αφήσει ο χρόνος τα χνάρια του πάνω της με τα υπέροχα μνημεία , και βέβαια την υπέροχη Βαρκελώνη, με τα έργα του περίφημου Gaudi, τον καθεδρικό ναό, το γοτθικό κομμάτι της πόλης, το μουσείο Πικάσο, τα υπέροχα πάρκα, το ενυδρείο, το υπέροχο λιμάνι, τις παραλίες της Μπαρτσελονέτα, τα έργα των Ολυμπιακών αγώνων, τα ε[επιβλητικά κτίρια και βέβαια το καμάρι της πόλης την ομάδα της Μπαρτσελόνα.


ΟΙ εμπειρίες των προγραμμάτων Erasmus+ είναι πάντα ιδιαίτερες και αξεπέραστες.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia