Στην Κωνσταντινούπολη το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν το τετραήμερο από 17 εως 20 Μαΐου 2022 εκ μέρους του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Πρόεδρος Αθανάσιος Δημητρίου και ο Ταμίας Ευθύμιος Σπύρου συνοδεύοντας την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, ως απόφοιτοι αυτής, στην τελευταία της εκπαιδευτική εκδρομή (καθότι η Ακαδημία κλείνει φέτος με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας). Αρχηγός της αποστολής ήταν ο ελλογιμώτατος καθηγητής της Σχολής κ. Γρηγόριος Λιάντας.

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 μετά το προσκύνημα στην Παναγία των Βλαχερνων, παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μύρων Χρυσοστόμου, στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τους μιλησε με εγκαρδιότητα ενώ λίγο πριν το πέρας της ακροάσεως έψαλλαν ένα ειδικό τροπάριο αντί πολυχρονισμού, σε σύνθεση Ευθ. Σπύρου, το οποίο ενθουσίασε τον Πατριάρχη. Κατοπιν συναντήθηκαν με τον μουσικολογιώτατο Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπολεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα και με τους κυρίους Παναγιώτη Νεοχωριτη Άρχοντα Πρωτοψάλτη της ΜτΧΕ, Στυλιανό Φλοικο Άρχοντα Λαμπαδάριο της ΜτΧΕ και Γεώργιο Κιοσέογλου Α’ Δομέστικο της ΜτΧΕ. Τέλος, ξεναγήθηκαν στον ναό της του Θεού Σοφίας.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου επισκέφθηκαν τον ναό της Αγίας Ευφημίας στη Χαλκηδόνα και από κει ακτοπλοϊκώς, μετέβησαν στην Πρίγκηπο όπου έγιναν δεκτοί απο τον Σεβ. Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πασίγνωστο προσκύνημα του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, το οποίο επισκέπτονται και πλήθη μουσουλμάνων, καθώς και το περίφημο Ορφανοτροφειο της Πριγκήπου. Η εκδρομή περατώθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου με κρουαζιέρα στον Βόσπορο και με επίσκεψη στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλι όπου βρίσκονται το Αγίασμα της Παναγίας και οι τάφοι των Πατριαρχων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia