Στην Ισπανία για την ενεργειακή μετάβαση των πόλεων Καταβούτας – Μητσιάδη (Εικόνες)

Στην πόλη Viladecans, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη, βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Καταβούτας και η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη.

Η επίσκεψη τους εντάσσεται στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος Vilawatt, που αποβλέπει στην ενεργειακή μετάβαση των πόλεων.

Σε κοινή τους ανάρτηση στο fb, τα στελέχη της δημοτικής αρχής Τρικκαίων τονίζουν τα ακόλουθα:

Δύο υπέροχες ημέρες στο φιλόξενο viladecans με το δρώμενο της associacio_ciutadana_vilawatt να μας αποδεικνύει τον μακρύ δρόμο που έχουμε να βαδίσουμε ως πόλη προς την ενεργειακή μετάβαση.
Από την άλλη αυτή η ισπανική πόλη αντιστοίχου μεγέθους με τον Δήμο Τρικκαίων προχώρησε πρόσφατα από τη θεωρία στη πράξη, γεύεται ήδη τα αποτελέσματα του εγχειρήματος και γεννά ελπίδα.


Είδαμε από κοντά αυτές τις πρακτικές, συμμετείχαμε σε ένα ενδιαφέρον forum και με την Βασιλένα Μητσιάδη να κάνει μια εξαιρετική παρουσίαση την τελευταία ημέρα του συνεδρίου για το πώς εμείς στα Τρίκαλα σκεφτόμαστε να πετύχουμε την κλιματική ουδετερότητα δεν εντυπωσιαστήκαμε μόνο αλλά και εντυπωσιάσαμε!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia