Στη συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου συμμετείχε ο Θανάσης Λιούτας.


Τοποθέτηση του Τρικαλινού βουλευτή για την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με συντονιστή τον Υπουργό Επικρατείας κύριο Γιώργο Γεραπετρίτη και με σκοπό τη συζήτηση αναφορικά με την υλοποίηση του έργου της εκτροπής του Αχελώου, συμμετείχε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι θεσσαλικοί θεσμικοί φορείς, καθώς και οι Θεσσαλοί πολιτικοί τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη της ολοκλήρωσης της εκτροπής του Αχελώου.

Ο κ. Λιούτας τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη συζήτηση και ιδιαιτέρως τόνισε την υψηλή σημασία που θα έχει για τον τόπο μας και τους πολίτες το έργο αυτό. Ειδικότερα ο Τρικαλινός βουλευτής ανέφερε ότι στο παρελθόν το συγκεκριμένο έργο είχε ουσιαστικά κακοποιηθεί από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, καθώς και από κόμματα, των οποίων η ιδεολογία έκρινε το έργο αυτό ως μη ορθό πολιτικά.

Ο Θανάσης Λιούτας επίσης υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του έργου της εκτροπής και η δημιουργία των φραγμάτων, εκτός από οικολογικά ωφέλιμες πολιτικές είναι και άκρως αναπτυξιακές για την οικονομία της χώρας μας και πρωτίστως για την ανάπτυξη της οικονομίας των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Ο Τρικαλινός βουλευτής ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι, «Τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους, το συγκεκριμένο έργο πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά, όπως άλλωστε αποφασιστική ήταν και η πρόθεση του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που με δηλώσεις του στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών από τον τόπο μας, υποστήριξε θερμά την περάτωση του συγκεκριμένου έργου».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia