Στους πληγέντες της Φαρκαδόνας Κατερίνα Παπακώστα & Ελένη Στεργίου – Μπότη

Το καταστροφικό αποτύπωμα που άφησε η κακοκαιρία του «Ιανού» στις αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Φαρκαδόνας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι η Κατερίνα Παπακώστα, που βρέθηκε σήμερα κοντά στους πληγέντες παραγωγούς ώστε να διαμορφώσει πλήρη εικόνα γύρω από την αμείλικτη πραγματικότητα.

Συνοδευόμενη από την πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτική Σύμβουλο Φαρκαδόνας Ελένη Στεργίου – Μπότη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και αρκετούς κατοίκους που της εξέθεσαν τα αιτήματα τους.

Από την πλευρά της τόνισε πως έχει ήδη παρέμβει στον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη καταγραφή των καταστροφών σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν οικονομικά όσοι επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία και η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή» υπογράμμισε η Κατερίνα Παπακώστα.

Με πρωτοβουλία της Ελένης Στεργίου – Μπότη θα συγκληθεί την ερχόμενη Τετάρτη ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας με τη συμμετοχή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν απο τον «Ιανό» για το συντονισμό των ενεργειών τους. Πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia