Στο μονοπάτι που σφραγίζει την αγάπη!

Στο μονοπάτι του μεγάλου γιατρού της αρχαιότητας, του Ασκληπιού, θα μπορούν στο μέλλον να σφραγίζουν την αγάπη τους τα ερωτευμένα ζευγάρια.

Στο μονοπάτι που συμβολίζει την ψυχική ηρεμία, υπάρχει ένα μεταλλικό γεφυράκι, στο οποίο οι ερωτευμένοι, κατά την έξοδο τους, θα μπορούν να σφραγίζουν την αγάπη τους με τον εξής απλό και συμβολικό τρόπο: Θα περνάνε λουκετάκι μέσα από τα ανοίγματα του μικρού γεφυριού και πάνω τους θα χαράσσουν τα αρχικά των ονομάτων τους.

Η ιδέα ανήκει στον αεικίνητο << Φειδία>> κ. Άγγελο Πατσιατζή και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την βλέπουν με “καλό μάτι” συγχωριανοί του.

Πρόκειται για μια περιπατητική διαδρομή, η οποία αναφέρεται στην καταγωγή του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας. Είναι αθλητική, αλλά και περιηγητική. Πρόκειται για την πεζοπορία σε ένα νέο μονοπάτι, στα ριζά του Κόζιακα, που χαράχθηκε από το Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων

Η διαδρομή έχει ως αφετηρία την πλατεία Γοργογυρίου και καταλήγει στις πηγές του Κεφαλοπόταμου. Ακολουθεί τη διαδρομή πλατεία, δριστέλες, μονοπάτι Κεφαλοπόταμου, πηγές, επιστροφή. Πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή, με μικρή υψομετρική διαφορά, μήκους περίπου 4,5 χλμ. (συνολική απόσταση) και με απαιτούμενο χρόνο πεζοπορίας περί τις 2 ώρες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia