Στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου και οι εκπαιδευτικοί (βίντεο)

Στο πλευρό των γιατρών και νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίοι προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης σε διαμαρτυρία στο προαύλιο του ΤΕΠ, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και υγιεινής των νοσηλευόμενων καθώς και ξεχωριστό τμήμα Covid- 19, βρέθηκε κλιμάκιο δασκάλων και καθηγητών.

Η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕΤ Ουρανία Παπαζεύκου, μίλησε για την αστοχία της κυβέρνησης μετά το πρώτο lockdown για ορθότερη και καλύτερη προετοιμασία στο χώρο της υγείας , καθώς οι ΜΕΘ είναι ελλιπείς ενώ τόνισε πως θα έπρεπε να έχουν γίνει νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Αναφορικά με τον χώρο της εκπαίδευσης, επισήμανε πως αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση, τώρα δεν θα οδηγούμασταν σε σημείο να βλέπουμε να κλείνει κάποιο τμήμα ή κάποιο σχολείο λόγω κρούσματος κορονοϊού. Έκρινε αναγκαία την καλύτερη οργάνωση των σχολείων με όριο τους 15 μαθητές ανά τάξη, την καθημερινή και σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής ενώ παράλληλα πρότεινε την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας. Τέλος, κάλεσε όλους τους Τρικαλινούς, δασκάλους, καθηγητές, γονείς και μαθητές να συσπειρωθούν και να αποτελέσουν μια γροθιά στον αγώνα που αφορά την υγεία όλων μας και ζήτησε την παρουσία τους στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 18:30 στην πλατεία Ρήγα Φερραίου, σε συνδιοργάνωση της ΕΛΜΕΤ Τρικάλων με τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης Τρικάλων μίλησε ο κ. Κώστας Παλατζάς, τονίζοντας οτι συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των υγειονομικών, καθώς οι δρόμοι των δυο κλάδων είναι παράλληλοι.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia