Στο ΤΕΦΑΑ ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: «Το αθλητικό νομοσχέδιο θα βλάψει και την πόλη των Τρικάλων»

Συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας (ΣΕΦΑΑΔ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Παπαϊωάννου είχαν το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της συζήτησης τους αποτέλεσαν οι αρνητικές αλλαγές που φέρνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το οποίο αναγνωρίζονται ως ισότιμα των πτυχίων ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ τα πτυχία μη αξιολογημένων ιδιωτικών κολεγίων και ΙΕΚ, έχοντας ακριβώς τα ίδια δικαιώματα.

Αυτό που τονίστηκε είναι πως το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό υποχρεώνει τους πτυχιούχους των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ να πληρώνουν αδρά για να συμμετέχουν στις ιδιωτικές σχολές της ΕΠΟ και να αποκτήσουν το δίπλωμα UEFA A και PRO. Μάλιστα δόθηκε έμφαση στην παιδαγωγική επάρκεια του φοιτητή των ΤΕΦΦΑ που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 900 ώρες δουλείας για να εργαστεί με παιδιά είτε σε σχολεία είτε σε συλλόγους.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του μέλους της Ν.Ε Θανάση Μπολογεώργου στο trikalafocus μετά το πέρας της συνάντησης. «Η κυβέρνηση της ΝΔ ισοπεδώνει και καταστρατηγεί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο προς εξυπηρέτηση των ιδιωτικών κολλεγίων εξαιρετικά επισφαλούς επιστημονικότητας και κατάρτισης και προς όφελος των ολιγαρχών φίλων της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για τα Τρίκαλα, τη μείωση των εισακτέων της σχολής, άρα και των σπουδαστών που θα ζούνε στην πόλη μας με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.»

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση των τεσσάρων κοσμητόρων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΤΕΦΦΑ Νικόλαος Διγγελίδης, ο πρόεδρος του τμήματος διαιτολογίας Αθανάσιος Τζιαμούρτας, ο Θανάσης Σούκας, καθηγητής και ο Γιάννης Φατούρος, επίσης καθηγητής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia